Zuinig rijden bij Shell tijdens Het Nieuwe Rijden Roadshow

22/09/2008 12:00

SenterNovem

Tussen 25 september en 30 oktober vindt er vijf weken lang op donderdag een 'Roadshow Het Nieuwe Rijden' plaats op een aantal geselecteerde Shell stations in Nederland. Tussen 11.00 en 19.00 uur krijgen bezoekers verschillende tips om zuinig te rijden en de mogelijkheid om Het Nieuwe Rijden uit te proberen. Ook maken zuinige rijders kans op verschillende prijzen. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden is een vlotte en comfortabele rijstijl die brandstof bespaart, veiliger is en bijdraagt aan een beter milieu.

Data en locaties Het Nieuwe Rijden Roadshow


- Donderdag 25 september: Hellevliet A12 NZ t.h.v. Harmelen


- Donderdag 2 oktober: Schaars A12 NZ t.h.v. Arnhem


- Donderdag 16 oktober: Den Ruygenhoek A4 WZ t.h.v. Nieuw Vennep/Rijssenhout (2 stations)


- Donderdag 23 oktober: Hazeldonk A16 O & W, t.h.v. Rijsbergen (2 stations)


- Donderdag 30 oktober: Ruwiel A2 OZ, t.h.v. Breukelen & Haarrijn, A2 WZ t.h.v. Maarssen (2 stations)

Op donderdag 9 oktober vindt geen Roadshow plaats vanwege de filevrije dag van de ANWB.

Screenwash van Debbie Doek

Tijdens de Roadshow draait alles om zuinig rijden. De bezoekers van de Shell stations kunnen met experts een testrit maken in een splinternieuwe auto van BMW of Citroën. Ook is er een rijsimulator waar de bezoekers deelnemen in een zuinig-rijden-competitie. Ze maken hiermee kans op verschillende prijzen, waaronder een gratis tank (50 liter) Shell Euro 95 met Economy Formule en Shell Diesel met Economy Formule, milieuvriendelijke banden en bandenspanningsystemen van Goodyear en Pirelli. De banden van de auto's van de bezoekers worden op de juiste spanning gebracht. Bovendien krijgt de bezoeker besparingstips van een expert en een 'screenwash' van Debbie Doek!

Het Nieuwe Rijden

Het Nieuwe Rijden is een manier van autorijden die past bij de moderne autotechniek.

De rijstijl van Het Nieuwe Rijden is een vlotte en comfortabele rijstijl die brandstof bespaart, veiliger is en bijdraagt aan een beter milieu. De doelstelling van Het Nieuwe Rijden - een verlaging van de CO2-emissie in het verkeer - wordt bereikt door het bevorderen van een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag van automobilisten en beroepschauffeurs.

Shell Zuinig Rijden Beweging

Uit internationaal onderzoek (2007) van Shell blijkt dat in Nederland weinig automobilisten weten wat ze kunnen doen om brandstof te besparen. Met dit inzicht startte Shell een wereldwijd initiatief om automobilisten te helpen 10% of meer brandstof te besparen. In Nederland riep Shell hiertoe de 'Zuinig Rijden Beweging' in het leven in samenwerking met 'Het Nieuwe Rijden' om automobilisten te stimuleren brandstof te besparen. Ook helpt Shell door de continue zoektocht naar verdere verbeteringen van brandstoffen. Sinds enkele maanden bijvoorbeeld bevat de door Shell verkochte Euro 95 en Diesel een speciale toevoeging waardoor de brandstof zuiniger is.





http://www.senternovem.nl