Vrije Universiteit Amsterdam

Patiëntjes VU medisch centrum krijgt primeur Cars Tour

22 september 2008

Cars Tour in VUmc De hoofdrolspelers uit de populaire Disney-Pixar film Cars komen naar Nederland. Voordat ze aan een tour door Nederland beginnen, zullen Bliksem McQueen, Sally, Takel en Mack op 25 september eerst een bezoek brengen aan VU medisch centrum in Amsterdam. Alle kinderen die niet in staat zijn naar de tour te komen, krijgen zo de primeur van de echte Cars in Nederland.

Cars Tour in VUmc Het bezoek van Cars aan Nederland maakt onderdeel uit van een Europese tour. Speciaal voor VU medisch centrum is een extra dag ingelast, zodat patiënten uit het ziekenhuis de kans krijgen om de animatiesterren in het echt te ontmoeten en met ze op de foto te gaan. De rest van Nederland kan in de daarop volgende dagen uitgebreid kennis maken met de Cars helden als ze hun tenten opzetten bij vestigingen van Toys "R" Us. Op vrijdag 26 september parkeren ze in Roermond, op zaterdag 27 september in Muiden en op zaterdag 29 september in Hengelo. Fans en belangstellenden zijn van harte welkom.

Cars Tour in VUmc Cars
Cars is een animatiefilm van Walt Disney Pictures en Pixar Animation Studios, dat ook tekende voor Toy Story, Finding Nemo en The Incredibles. Cars ontving nominaties voor twee Oscars en vele andere internationale prijzen. Het verhaal gaat over de sympathieke maar verwaande raceauto Bliksem McQueen, die door ontmoetingen met andere autokarakters leert dat het in het leven om de reis gaat die je aflegt en niet om de prijzen. Cars heeft een kijkwijzerrichtlijn voor alle leeftijden en is sinds de release razend populair bij kinderen én volwassenen.

Noot voor de redactie (