Koninklijke Landmacht ondersteunt Kamp COOL

De 11 Luchtmobiele Brigade ondersteunt donderdag 25 september Kamp COOL op het landgoed Berkenrode in Heemstede. COOL staat voor Communicatie, Ontspanning, Ontmoeting en Lol en is een initiatief van de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Het kamp helpt jonge nierpatiënten zich mentaal gereed te maken voor de overstap van een vertrouwd kinderziekenhuis naar regulier ziekenhuis.

Het kamp werd in 2007 voor het eerst georganiseerd voor jongeren met ernstige nierinsufficiëntie. De deelnemende jongeren staan op het punt om de lastige overstap te maken van de speciale afdeling kindernefrologie naar een afdeling voor volwassenen; een stap uit een vertrouwde omgeving naar andere behandelaars en naar meer eigen verantwoordelijkheid. Tijdens Kamp COOL leren jongeren vaardigheden om zich in de wereld van de volwassenen beter staande te kunnen houden.

11 Luchtmobiele Brigade ondersteunt dit jaar het Kamp COOL met een speciaal parcours waarin de jongeren worden uitgedaagd met onder andere een hindernisbaan, het bouwen van een vlot en enkele andere activiteiten. De mentale en fysieke inspanningen van het parcours en de noodzakelijke samenwerking met anderen dragen bij aan de doelstellingen van Kamp COOL.

Noot voor redacties (