Rechtbank Zutphen


Inhoudelijke behandeling vlotincident op rivier de Berkel op donderdag 25 september

Zutphen, 24 september 2008 - De meervoudige strafkamer van de rechtbank in Zutphen behandelt op donderdag 25 september a.s., vanaf 9.30 uur, het vlotincident op de Berkel.

In deze zaak zijn het bedrijf, dat de vlottochten op de Berkel organiseert, en de eigenaar van dit bedrijf gedagvaard door het OM. Bij het vlotincident kwamen twee medewerkers van een filiaal van de onderneming `het Kruidvat' te Winterswijk om het leven. Zij namen deel aan een bedrijfsuitje met een aantal collega's op zondag 30 september 2007. De vlottocht was een onderdeel van dit uitstapje.

Beperkt aantal plaatsen
In de zittingszaal is een beperkt aantal plaatsen voor de media gereserveerd. Met uitzondering van de door de rechtbank aangewezen media, is het gebruik van audiovisuele apparatuur en mobiele telefoons in de zittingszaal is verboden. Bij overtreding van genoemd verbod worden maatregelen genomen.

Aanmelding media
Journalisten, cameramensen, fotografen en rechtbanktekenaars kunnen zich tot en met vandaag, woensdag 24 september (uiterlijk 12.00 uur), aanmelden.
De rechtbank laat maximaal twee nieuwsteams (met audiovisuele apparatuur) in de zittingszaal toe (waarvan één team de pool voor zijn rekening dient te nemen). Hiervoor hebben zich al twee teams gemeld.

Aanmelding graag per e-mail
onder vermelding van:

- medium

- naam

- functie

- telefoonnummer

- mobiel telefoonnummer

- e-mail

Persmap
Voorafgaand aan de zitting, tussen 8.00 - 9.00 uur, kunnen de journalisten zich melden bij de medewerkers van de afdeling Communicatie om een persmap in ontvangst te nemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Communicatie rechtbank Zutphen
Telefoonnummer (0575) 59 35 00
E-mail-adres: communicatie.zutphen@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 24 september 2008 Naar boven