Gemeente Alkmaar


Actueel top

Persbijeenkomst Cultuurpodium YXIE

Datum: donderdag 25 september
Tijd: 10.00 - 11.00 uur
Plaats: Stadhuis, Langestraat 97 te Alkmaar

Aanwezig: Hans Meijer (Wethouder Cultuur), Esther Gottschalk (Cultureel projectleider), Willem Laan (voorzitter Provadja Film en Podium), mevrouw Swaanswijk (Stichting Lucebert).

Onderwerpen: - YXIE

- Nota van Uitgangspunten Doelenveld

Rode lijn

Het college van burgemeester & wethouders stemde dinsdag 23 september in met het uitgewerkte projectplan voor het nieuwe cultuurpodium YXIE dat de gemeente ontwikkelt samen met het Alkmaarse Provadja Film en Podium en de stichting Lucebert. Het college stemde tevens in met de Nota van Uitgangspunten voor het Doelenveld.

Het projectplan YXIE bevat een ontwerp van het gebouw, een financiële onderbouwing en geeft een beeld van de geplande culturele activiteiten die zullen plaatsvinden in het centrum. In oktober spreekt de commissie samenlevingszaken over het plan.

Tijdens deze persconferentie lichten Hans Meijer (wethouder Cultuur) en Esther Gottschalk (cultureel projectleider) u mondeling in over de voortgang van de fondsenwerving en de financiële haalbaarheid van het cultuurpodium.

Provadja Film en Podium licht daarnaast alvast een tipje van de sluier op van de spannende programmering die het voor ogen heeft en de eigenzinnige manier waarop het werk van Lucebert tot zijn recht zal komen in YXIE.

Meer informatie over de plannen voor YXIE, het ontwerp voor het gebouw door Claus en Kaan architecten Amsterdam en de locatie van YXIE in de historische binnenstad van Alkmaar vindt u op www.alkmaar.nl/yxie.

24 september 2008