Gemeente 's-Hertogenbosch

24-09-2008
Maken en Meedoen

Op 25 september behandelde de Commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen de nota "Maken en Meedoen". Hierin zijn de uitgangspunten voor het cultuurbeleid geformuleerd. Op dinsdag 7 oktober behandelt de gemeenteraad deze nota. Als de nota door de raad is vastgesteld, volgt verdere uitwerking in een nieuwe cultuurnota en zo nodig deelnota's op bepaalde beleidsonderdelen.

De nota concludeert dat er de afgelopen zeven jaar veel is bereikt, maar dat het nodig is met dezelfde ambitie door te gaan. Volgens de nota is het belangrijk voor een stad om makers van kunst te hebben. Zij zorgen voor dynamiek in het culturele klimaat. Zij moeten samenwerken met degenen die gericht zijn op het tonen van de resultaten van dat maakproces, zoals podia en musea. Daarnaast is het belangrijk mensen te stimuleren om zelf mee te doen aan cultuur, hetzij als amateur, hetzij als bezoeker. De nota wil het zelf meedoen in het bijzonder stimuleren in de wijken. Cultureel ondernemerschap is hierbij van groot belang. Daarom moeten we ervoor zorgen dat alles effectief op elkaar is afgestemd. Dat wil zeggen: degenen die kunst en cultuur maken, degenen die zorgen dat het wordt getoond en degenen die als liefhebber kijken, luisteren of zelf iets doen. De uitgangspuntennota wil ruimte geven aan dit ondernemerschap.

Als u de nota wilt ontvangen, kunt u een mail sturen aan het secretariaat van de afdeling Cultuur: cultuur@s-hertogenbosch.nl hierbij uw naam, adres en mailadres. Ook kunt u een schriftelijk verzoek indienen: Gemeente 's-Hertogenbosch, t.a.v. secretariaat afdeling Cultuur, Postbus 12345, 5200 GZ 's-Hertogenbosch. Vermeld