Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

4you!

De eigen plek voor jongeren in Bibliotheek IJsselmonde

In de Bibliotheek IJsselmonde hebben jongeren een eigen plek gekregen, 4you! geheten. Hier staat een speciale collectie boeken voor jongeren die moeite hebben met lezen. De boeken zijn niet te dik, aantrekkelijk vormgegeven en het taalgebruik is eenvoudig. Naast boeken zijn er ook luisterboeken, tijdschriften en DVDs te leen.

4you! is eigentijds ingericht en heeft een funky uitstraling. Er zijn kubussen waarop je lekker kunt zitten en lezen. Of een game spelen op de Wii en Playstation 3. Ook zijn er educatieve spellen aanwezig en een speciale jongeren-PC die op een leuke, toegankelijke manier informatie geeft voor bijvoorbeeld het maken van een werkstuk.

Op 24 september is 4you! feestelijk geopend. De 14-jarige Robin van Raalte onthulde zijn zelf ontworpen graffiti werk! Robin was één van de gelukkige winnaars van de graffitiwedstrijd die Bibliotheek Rotterdam in mei dit jaar organiseerde. Op 13 augustus spoot Robin zijn ontwerp onder leiding van Daniel Claessens van Graffschool op de wand van 4you! in de Bibliotheek IJsselmonde.

4you! in Bibliotheek IJsselmonde, Groene tuin 317 tel. 010 - 482 94 94, ijsselmonde@bibliotheek.rotterdam.nl Geopend: maandag 13.00 - 20.00 uur, dinsdag t/m vrijdag 13.00 - 17.00 uur en zaterdag 11.00 - 14.00 uur