Gemeente Lingewaard


Gemeente onderstreept samenwerking Wmo met een convenant

Burgemeester De Vries en de heer De Jong, directeur van Woningstichting Lingewaard Wonen hebben maandag 22 september 2008 een Wmo convenant ondertekend. Hierin hebben beide partijen duidelijke afspraken gemaakt over de samenwerking en het elkaar informeren op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wethouder van Roosmalen, portefeuillehouder Wmo en eveneens bij de ondertekening aanwezig, sprak haar waardering uit over de samenwerking en noemde dit convenant een verdere stap om het Wmo beleid concrete vorm te geven. De partijen willen met het ondertekenen van het convenant de samenwerking met het Loket maatschappelijke ondersteuning bekrachtigen.

Foto: Foto Mireat De Wmo zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen in de samenleving en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Sinds 1 januari 2007 zijn de gemeenten in Nederland belast met de uitvoering van deze wet. Mensen die in het maatschappelijke leven ondersteuning nodig hebben kunnen een beroep doen op deze wet. Hierbij valt te denken aan hulp in de huishouding, het ter beschikking krijgen van een rolstoel of scootmobiel en het laten aanbrengen van aanpassingen in de woning.

Foto: Foto Mireat

Betreffende de woningaanpassingen in de huurwoningen zijn in het convenant afspraken gemaakt tussen gemeente en woningstichting. Eén van de afspraken betreft een snellere doorlooptijd voor het aanbrengen van woningaanpassingen zodat huurders eerder beschikken over de noodzakelijke voorziening. Verder zullen beide partijen gezamenlijk kijken naar nieuwe kandidaten indien er reeds voorzieningen zijn aangebracht in een leegstaande woning. Hiermee wordt ingezet op een zo efficiënt mogelijk inzet van middelen en besparing van gemeenschapsgeld.