Gemeente Twenterand


Pilotproject 'Zorg om scholen' van start
Ondertekening intentieverklaring opstarten Zorg Advies Teams

Donderdag 25 september vindt van 15.30 uur tot 17.00 uur vindt de startbijeenkomst plaats van het project 'Zorg om scholen' in het gemeentehuis van Twenterand. Tijdens deze startbijeenkomst wordt een intentieverklaring getekend. Met deze intentieverklaring spreken wethouder Jan Binnenmars namens de gemeente Twenterand, de GGD, Het Algemeen Maatschappelijk Werk en de schoolbesturen af dat zij Zorg Advies Teams formeren op de scholen.

Het Plan van aanpak 'Van losse schakels naar een geschakelde keten' is 27 november 2007 vastgesteld door het college. De ambitie van de gemeente Twenterand hierin, is het veilig en gezond laten opgroeien van kinderen en vroegtijdig hulp bieden aan gezinnen daar waar nodig. Het plan van aanpak bestaat uit verschillende deelprojecten. Deze pilot 'Zorg om scholen' is er daar één van. De pilot richt zich op het instellen van Zorg Advies Teams om problemen om kinderen zo vroeg mogelijk te signaleren en zo goed mogelijk te verhelpen.

De Zorg Advies Teams gaan vanaf november 2008 draaien op de scholen. Aan het eind van het schooljaar, omstreeks juni 2009, wordt een evaluatie uitgevoerd om de (meer)waarde van het pilotproject zichtbaar te maken.