Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 25-09-2008

Koperdief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 september een man aangehouden omdat hij koper uit een container had gestolen.

Getuigen belden omstreeks 03.30 uur naar de politie omdat zij zagen dat een man het hek van een terrein aan de Noordzeestraat had opengebroken en in een container koper aan het stelen was. Ter plaatse zagen agenten een man in een container op het terrein van sloopwoningen zitten. Toen de dief in de gaten kreeg dat de politie hem betrapt had, nam hij de benen. Na een korte achtervolging werd de 39-jarige man uit Nieuwegein aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden voor diefstal van een fiets

UTRECHT In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 september heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van een fiets.

Een getuige zag rond 01.45 uur dat een man zich verdacht ophield bij de fietsenstalling naast haar woning aan het Sterrenbos. Surveillerende agenten kregen via de meldkamer de opdracht uit te kijken naar de man. De agenten zagen vanuit de richting van het Sterrenbos een man op een fiets komen aanrijden. De man fietste richting de Catharijnesingel. Hij stalde de fiets tegen een abri in de omgeving van de Nicolaas Beetsstraat.

De 30-jarige man uit Amersfoort werd door de agenten aangesproken. Al snel bleek dat de man de fiets had weggenomen omdat hij het voorwiel kon gebruiken. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Rijksweg A12 heeft de politie in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 september een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Rond 01.30 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid over t Goylaan rijden. De agenten besloten de bestuurder te controleren en zette de achtervolging in. De automobilist reed via de Waterlinieweg de Rijksweg A12 op en kon ter hoogte van de afrit De Meern aan de kant gezet worden. Uit een eerste blaastest bleek dat de 23-jarige man uit Almere te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 505 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd de man weer naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de St. Josephlaan vond woensdagavond een aanrijding tussen en auto en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser gewond en reed de automobiliste door.

Een 16-jarige jongen uit Utrecht fietste rond 19.45 uur over de St. Josephlaan. Ter hoogte van het viaduct wilde de jongen de weg oversteken. Hierbij werd hij geschept door een auto. De automobiliste reed na het ongeval door en liet de jongen achter. Omstanders verzorgden de jongen in afwachting van een ambulance. Hij werd met rugletsel naar het Ouderijn ziekenhuis overgebracht. Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd. Agenten konden even later de bestuurster op de Teherandreef aanhouden en voor verhoor meenemen naar het bureau. Zij verklaarde wel te weten van de aanrijding maar zag, toen zij gekeerd was, niemand meer op straat.

Aangehouden op gestolen snorfiets

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij op een gestolen snorfiets reden.

Tijdens de surveillance zagen agenten twee personen op een snorfiets over de Marshalllaan rijden. Toen zij via de meldkamer het kenteken navroegen bleek dat de snorfiets als gestolen gesignaleerd stond. De 20-jarige bestuurder uit Utrecht en zijn 15-jarige passagier uit Ermelo werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de

15-jarige jongen gesignaleerd stond omdat hij was weggelopen uit een instelling in Ermelo.

Man biedt gestolen fiets aan politieman aan
UTRECHT Op de Voorstraat heeft een man woensdagavond een gestolen fiets aan een agent in burger te koop aangeboden. De man werd aangehouden.

Een agent liep omstreeks 20.45 uur in burger te surveilleren in de omgeving van de Voorstraat. Op een gegeven moment werd de agent aangesproken door een man die probeerde een fiets aan hem te slijten. De fiets bleek geen slot te hebben en de agent had het idee dat de fiets van diefstal afkomstig was. De verkoper 31 jaar oud uit Utrecht werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bleek het vermoedde van de agent juist te zijn.

Joyriding

UTRECHT Op de Pablo Picassostraat heeft de politie woensdagavond een minderjarige jongen aangehouden omdat in een personenauto reed.

Agenten zagen omstreeks 21.10 uur een auto zonder verlichting over de Pablo Picassostraat rijden. De bestuurder zag er erg jong uit. De auto werd aan de kant gezet en al snel bleek dat de bestuurder een 16-jarige jongen uit Utrecht was. De jongen had de auto zonder toestemming meegenomen van een vriend. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De vriend werd in kennis gesteld.

Overlastcontrole

UTRECHT Op de Voorstraat heeft de politie woensdag 24 september van 19.00 tot 21.00 uur een overlastcontrole gehouden in en de direct omgeving van de Voorstraat. Dit resulteerde in acht aanhoudingen, waarvan vier voor het drinken van alcohol op straat, één voor baldadigheid, een voor openbaar dronkenschap, een voor hinderlijk ophouden en een voor heling (te koop aanbieden van een gestolen fiets). Deze man was bovendien veelpleger en ongewenst vreemdeling. Hij is ingesloten. Een man die alcohol dronk op straat, had nog zeven vonnissen open staan. Ook hij is ingesloten. Eén van de acht verdachten kon zich niet identificeren en wordt overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Op gestolen fiets

UTRECHT Een 13-jarige jongen is woensdag 24 september aangehouden omdat hij op een fiets reed zonder slot. Een agent zag de jongen omstreeks 18.50 uur rijden op de Laan van Chartroise en hield hem aan. De fiets bleek in 2001 gestolen. De jongen gaf aan dat zijn moeder de fiets gekocht had. De moeder werd gebeld en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Drie winkeldievegges

UTRECHT Personeel van een supermarkt aan het Hammarskjoldhof heeft woensdag 24 september drie winkeldievegges aangehouden. Op beelden van de beveiligingscameras was te zien dat de drie dertienjarige meisjes uit Utrecht hun tassen volstopten met goederen uit de winkel. Personeel hield hen omstreeks 17.45 uur aan en schakelde de politie in. Agenten namen de meisjes mee naar het politiebureau en daar werden de ouders in kennis gesteld. In overleg met hen zullen de meisjes een Haltstraf moeten ondergaan.

Hennepkwekerij op zolder

UTRECHT In een woning aan de Adelboldstraat heeft de politie woensdagmorgen 24 september een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De politie kreeg een tip over de mogelijke kwekerij en nam woensdag poolshoogte in de woning. Op zolder was een hennepkwekerij ingericht met een capaciteit van iets meer dan 100 planten. Alle apparatuur en planten zijn in beslag genomen. Ook had de eigenaar van de kwekerij stroom afgetapt buiten de meter om. Zijn identiteit is bekend, hij zal later als verdachte worden aangehouden.

Over de busbaan

UTRECHT Op de Franciscusdreef heeft de politie woensdag 24 september 18 automobilisten bekeurd die over de busbaan reden. Ook kregen drie automobilisten een bekeuring voor mobiel bellen tijdens het rijden, het negeren van het rode licht en rijden zonder rijbewijs.