Nederlands bedrijf presenteert privé-duikboot

25/09/2008 10:17

PR Newswire

BREDA, Nederland en MONACO, September 25 /PRNewswire/ --

- Exclusief onderwater avontuur voortaan bereikbaar voor particulieren BREDA, Nederland en MONACO, September 25 /PRNewswire/ --
De zeebodem verkennen in je eigen twee- of driepersoons duikboot. Met de presentatie van zijn C-Quester 2 en C-Quester 3 maakt het Nederlandse bedrijf U-Boat Worx dit soort onderwater avonturen bereikbaar voor de particuliere markt.

(Photo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080925/322209 )

De elektrisch aangedreven privé-duikboten die het bedrijf bouwt kunnen duiken naar een diepte van honderd meter, worden aangedreven door een lithium ionen batterij die het zes uur volhoudt en kunnen na een korte en gecertificeerde training bestuurd worden als een boot. Bestuurder en passagiers kunnen zonder decompressie duiken en opstijgen.

De C-Quester 2 is speciaal ontworpen voor superjachten. Er passen twee mensen in. In zijn grotere broer kunnen drie mensen duiken. Dit model is met name ontworpen voor de toeristische industrie.

In tegenstelling tot andere aanbieders kan U-Boat Worx de duikboten in serie produceren, waardoor de prijzen beginnen bij 395.000 euro. ,,Die prijs maakt de C-Q 2 en C-Q 3 bereikbaar voor particulieren en hotels en resorts die hun gasten op deze uitzonderlijke manier willen entertainen", licht Erik Hasselman van U-Boat Worx toe.

De futuristisch ogende duikboten worden deze week gepresenteerd op de Monaco Jacht Show 2008. De modellen zijn gekeurd volgens de strikte regels van het gerenommeerde Germanischer Lloyd, internationaal gezien als de standaard voor scheepstechnologie, veiligheid en kwaliteit.

De duikboten zijn uitgerust met alle benodigde veiligheidsvoorzieningen, onderwater communicatieapparatuur, airco, echolood, sonar en wanneer gewenst met videocamera's en onderwater traceersysteem.

U-Boat Works is in 2005 gestart met het ontwerpen van miniduikboten voor de particuliere- en toeristenmarkt. Het bedrijf is gevestigd in Breda en telt inmiddels dertien werknemers. U-Boat Works heeft als doel de meest veilige, betrouwbare en innovatieve onderzeeërs te bouwen die mensen de kans bieden de onderwater wereld te ontdekken.

Meer informatie: http://www.uboatworx.com

BREDA, Nederland en MONACO, September 25 /PRNewswire/ --