Politie Rotterdam Rijnmond


* ONDERZOEK AFGEROND NA
ONTSNAPPING STOF BIJ SHELL
De samenwerkende hulpdiensten hebben de stof onderzocht die woensdagavond is vrij gekomen bij een ontsnapping bij Shell. Daar is rond negen uur een storing geweest, die een stof heeft doen neerdalen in de omgeving. De vrijgekomen stof is Katalyst. Bevestiging onderzoek
Bij de Shell en DCMR zijn dezelfde avond 6 klachten binnen gekomen rondom 21.30 uur van stank- en rookoverlast. De kleur van de stof is wit/grijs. Metingen van de DCMR en Shell wijzen nu uit dat het hier om dezelfde stof gaat als anderhalf jaar (april 2007) geleden is vrijgekomen: Katalyst, een stof die voornamelijk uit zand bestaat. Deze keer is er vele malen minder stof vrijgekomen dan in 2007. Door de vochtige dauw was de stof op diverse plaatsen nauwelijks meer zichtbaar. De concentratie van de bestanddelen zware metalen in het zand is dusdanig laag en de deeltjes zodanig klein, dat er geen noemenswaardige effecten op de gezondheid verwacht worden. Wel kan de stof mogelijk irritaties aan de ogen de ogen en de huid veroorzaken.
Wat moet u doen?
o Vermijd contact met de stof, als er toch contact is geweest de huid wassen.
o Voorkom opdwarrelen en verstuiven van de stof. o Reinig de witte stof zoveel mogelijk nat, zowel binnen en buiten: afspoelen.
o Was kleding die met de stof in aanraking is geweest o Spoel auto's nat af, of rijd ze door de wasstraat. o Spoel groenten en fruit uit de (moes)tuin goed af voor gebruik

Waar neergekomen?
De stof is neergekomen in een delen van de gemeenten Spijkenisse en de Bernisse. Daarnaast zijn er ook minimale hoeveelheden aangetroffen op de Noordoever, op de Spijkenissebrug en de Hartelbrug.

Informeren in de wijk
Enkele politie-eenheden hebben aan het begin van de nacht door de wijk gereden om mensen die mogelijk nog op straat lopen, te informeren over de situatie. Dit om eventuele onrust tegen te gaan.

Schoonmaak en communicatie
De gemeenten zullen zorg dragen voor de schoonmaak. Ook zullen de gemeenten zorg dragen voor de communicatie richting bewoners. De kosten die hiermee gemoeid zijn, zullen in rekening worden gebracht bij de Shell.


* ONDERZOEK NAAR ONTSNAPPING STOF BIJ SHELL

De samenwerkende hulpdiensten onderzoeken de toedracht van een ontsnapping van een stof bij Shell. Hier is woensdagavond ergens tussen half negen en negen uur een storing geweest, die een stof heeft doen neerdalen in de omgeving. Het verspreidingsgebied hiervan is een gedeelte van Geervliet en een gedeelte van Spijkenisse.

Bij de Shell zijn 6 klachten binnen gekomen rondom 21.30 uur van stank- en rookoverlast. De kleur van de stof is wit/grijs. Op dit moment zijn er geen klachten meer. Advies is om de stof te laten liggen.

Voorlopige metingen van de Shell wijzen uit dat het hier mogelijk om dezelfde stof gaat als anderhalf jaar (april 2007) geleden: Katalyst, een stof die voornamelijk uit zand bestaat. Dit is echter nog niet bevestigde informatie; hier wordt onderzoek naar gedaan door de DCMR.

Wanneer de stof bijvoorbeeld op auto's is neergekomen, kunnen de eigenaren contact met Shell opnemen. De huidige lekkage bij Shell is aanzienlijk minder dan anderhalf jaar terug. Ook zijn er beduidend minder klachten. Er zijn geen klachten met betrekking tot de gezondheid binnengekomen.

Er worden doorlopend tests en metingen gedaan in en in de omgeving van Shell in Spijkenisse en Geervliet.


* POLITIE HOUDT BARMEDEWERKER MET VUURWAPEN AAN

SCHIEDAM - De politie heeft een man aangehouden die een vuurwapen in zijn broeksband had zitten.
Woensdagavond rond half twaalf stelde de politie een onderzoek in bij een café aan de Lange Kerkstraat. De politie had namelijk de melding binnengekregen dat er een bedreiging met een vuurwapen had plaatsgevonden. Agenten doorzochten het café en fouilleerden de aanwezigen. Bij een medewerker vonden de politiemensen een vuurwapen in de broeksband. Een andere aanwezige belemmerde de aanhouding en de inbeslagname van het wapen. Agenten hielden ook hem aan. Het tweetal uit Schiedam van 37 en 49 jaar is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek.


* BRAND IN SUPERMARKT: WONINGEN KORTE TIJD ONTRUIMD

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In een supermarkt aan de Prado brak in de nacht van dinsdag op woensdag een brand uit. Naar aanleiding van de brand moesten de 30 woningen boven de supermarkt korte tijd ontruimd worden.
Rond half één ontstond de brand door nog onbekende oorzaak. Brandweerpersoneel was snel aanwezig. Rond twee uur werd het sein brandmeester gegeven.
De woningen boven de supermarkt werden geventileerd. Bewoners van deze huizen mochten rond kwart voor drie hun woning weer in. Niemand raakte gewond.
De technische recherche onderzoekt de oorzaak van de brand.


* POLITIE ONDERZOEKT MISLUKTE OVERVAL
ROTTERDAM - De politie is op zoek naar een man die in de nacht van dinsdag op woensdag geprobeerd heeft een café te overvallen. Rond twaalf uur kwam de verdachte met bivakmuts de horecagelegenheid aan de Zevenkampse Ring binnen. Met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp wilde hij geld afhandig maken van de eigenaar. Deze en de ongeveer 30 aanwezige klanten waren het hier niet mee eens. Eén van hen gooide een kandelaar naar de verdachte. Vervolgens duwde de eigenaar hem door de schuifpui naar buiten. Hierbij struikelde de overvaller en brak het glas van de schuifpui. De man koos eieren voor zijn geld en is er vandoor gegaan.
De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.


* POLITIE HOUDT AUTODIEF AAN
OUDE WESTEN / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft woensdagochtend rond vijf uur op de Anna Paulownastraat een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het stelen van een auto. De verdachte stal een personenauto op de Diergaardesingel. Bij het zien van de politie reed hij weg. Hierop zette politiepersoneel een achtervolging
in. Op de kruising tussen de Diergaardesingel met de Diergaardesingel botste de Rotterdammer tegen een politie dienstmotorvoertuig. Vervolgens rende hij weg ter hoogte van de Drievriendenstraat. Na een korte achtervolging hielden agenten hem aan op de Anna Paulownastraat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


* ONDERZOEK NA OVERVAL OP SNACKBAR
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie onderzoekt de toedracht naar een overval op een snackbar.
Dinsdagavond rond kwart over elf kreeg de politie melding van een overval op een snackbar aan de Oude Watering. Bij het opruimen van de zaak en tegen sluitingstijd kwamen er twee mannen de snackbar binnen. Twee mannen met een Antilliaans uiterlijk kwamen de winkel binnen gingen gelijk naar de ruimte achter de toonbank. Ze bedreigden de medewerkers met een voorwerp dat leek op een vuurwapen. Ze namen daarop een klein geldbedrag uit de kassa mee, waarop ze de zaak weer verlieten. Eén van de medewerkers had het idee dat het ging om een nepvuurwapen.
Het signalement van de daders is: dader 1: Antilliaans uiterlijk, ongeveer 1.75 m lang, ongeveer 20 jr, gekleed in een zwarte jack met capuchon op zijn hoofd, droeg een zonnebril en handschoenen. Dader 2: Antilliaans uiterlijk, ongeveer 1.68 m lang, 16 - 17 jr, gekleed in groene jas met capuchon en muts, droeg zonnebril en handschoenen. De verdachten droegen ook een sjaal voor hun mond. Wanneer u getuige bent geweest van de overval of anderszins informatie heeft, belt u dan met de recherche van politiedistrict Feijenoord-Ridderster op 0900-8844 of anoniem via M. op 0900-8844.


* ONDERZOEK NAAR GEWONDE MAN
ROTTERDAM-WEST - De politie onderzoekt de toedracht van een situatie waarin een man gewond op straat werd aangetroffen door voorbijgangers. Dinsdagochtend rond kwart over elf kreeg de politie melding van getuigen dat een man zwaar gewond op de Schiedamseweg lag. Gewaarschuwde agenten hebben hierop het slachtoffer op straat gereanimeerd. Ambulancemedewerkers hebben dit overgenomen en hebben de man met een spoedtransport overgebracht naar een ziekenhuis. De man met een nog onbekende identiteit wordt behandeld in het EMC en is nog niet aanspreekbaar. De politie onderzoekt of de man slachtoffer is van een misdrijf of dat hij zichzelf de verwondingen heeft toegebracht. Direct na de vondst van de gewonde man, hebben agenten een inval gedaan in een woning aan de Schiedamseweg. Daar zijn drie mannen aangehouden. In de loop van de dinsdag zijn deze personen door de politie op vrije voeten gesteld, omdat niet kon blijken van betrokkenheid.


* VROUW OVERLEDEN NA AANRIJDING
ROTTERDAM EUROPOORT - Een vrouw is woensdagochtend overleden na een aanrijding. Door nog onbekende oorzaak botste haar personenauto rond half elf met een vrachtwagen op de kruising Moezelweg/Saarweg. De vrouw overleed ter plaatse. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


* CONTROLE OP FIETSERS
MAASSLUIS - De politie heeft een controle uitgevoerd naar aanleiding van klachten van bewoners. Dinsdagochtend tussen kwart voor acht en kwart over acht controleerde agenten op de Vlasserij op fietsen op het trottoir. Ze bekeurden daarbij 11 scholieren.


* ONDERZOEK NAAR VERNIELING AAN AUTO
De politie onderzoekt de toedracht van de vernieling aan een auto die geparkeerd stond op de Hendrik van Schoonbroodstraat. Daar werd tussen zaterdag (de 20e) negen uur 's avonds en zondag één uur 's middags de linker voorband van een auto lekgestoken.


* ONDERZOEK NAAR VERNIELING AAN AUTO
De politie onderzoekt de vernieling aan een auto. Op de Noordvliet werd tussen vrijdagavond elf uur en zaterdagochtend rond half negen een buitenspiegel van een auto afgetrapt. Dit gebeurde ook bij een auto die geparkeerd stond op de Hoogstraat. Hier werd tussen zaterdagavond half elf en zondagmiddag zes uur ook een spiegel eraf getrapt. Wanneer u iets heeft gezien van de vernielingen, of anderszins informatie heeft, wilt u dan contact opnemen met de recherche van district Waterweg-Noord op 0900-8844 of anoniem M. op 0800-7000.


* POLITIE HOUDT AUTODIEF AAN
OUDE WESTEN / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft woensdagochtend rond vijf uur op de Anna Paulownastraat een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het stelen van een auto. De verdachte stal een personenauto op de Diergaardesingel. Bij het zien van de politie reed hij weg. Hierop zette politiepersoneel een achtervolging in. Op de kruising tussen de Diergaardesingel met de Diergaardesingel botste de Rotterdammer tegen een politie dienstmotorvoertuig. Vervolgens rende hij weg ter hoogte van de Drievriendenstraat. Na een korte achtervolging hielden agenten hem aan op de Anna Paulownastraat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


* DIEVEN TYPEPLAATJES DIRECT AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van district Oost hielden dinsdagavond twee mannen aan. Nadat cameratoezicht meldde dat er bij
verschillende auto's aan de Herman Gorterplaats ingebroken werd gingen agenten hier snel naar toe.
Ter hoogte van de PC Boutenssingel zagen zij een voertuig waarvan net gemeld was dat deze bij de Herman Gorterplaats vandaan reed. De inzittenden van het voertuig voldeden aan de gegeven signalementen. Vervolgens is het voertuig rond elf uur stilgezet en zijn de bestuurders, twee Schiedammers van 19 en 21 jaar oud, aangehouden.
Na onderzoek troffen agenten in het voertuig verschillende typeplaatjes van auto's aan.
Het tweetal wordt verhoord. De politie onderzoekt of zijn in verband gebracht kunnen met meerdere auto-inbraken.


* AANHOUDING VAN FIETSENDIEF
FEIJENOORD-RIDDERSTER / VREEWIJK - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van een fiets. Dinsdagavond rond acht uur kreeg de politie melding van de diefstal van een fiets. Op de Wildbaan zag een oplettende getuige twee jongens bezig met de diefstal van een fiets. De getuige liep naar buiten toe en riep naar de jongens toe. Hierop staakten zij hun diefstal en gingen er in een auto vandoor. De politie stelde hierop een onderzoek in en troffen de auto aan bij een woning aan de Struweel. Daar spraken de agenten met de aanwezige vader. Zijn zoon zou met de auto hebben gereden. De 18-jarige jongen is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Agenten hebben de fiets teruggegeven aan de eigenaar van het rijwiel. De politie onderzoekt tevens de identiteit van de tweede jongen.


* POLITIE HOUDT ASO-CONTROLE
STADSDRIEHOEK / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft dinsdagmiddag- en avond op de Maasboulevard en de Meent een ASO-controle (aanpak scooteroverlast) gehouden. Politiepersoneel controleerde 's middags tussen drie uur en half zes op de Maasboulevard. 's Avonds, tussen kwart over zeven en half negen, werd gecontroleerd op de Meent. In totaal werden 70 snor- en bromfietsen onderzocht. In 28 gevallen stelden agenten een overtreding vast. Eén verdachte werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Een andere verdachte werd aangehouden omdat hij op een gestolen scooter reed. De politie nam beide scooters in beslag.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Bromfietsers die de verkeersregels negeren zorgen regelmatig voor gevaarlijke verkeerssituaties. Om hen hiervan bewust te maken houdt de politie regematig bromfietscontroles. Dinsdag werden de bestuurders tussen 12:30 en 22:00 gecontroleerd op verschillende locaties in Hellevoetsluis. Op onder andere de Bonseweg, het Trambaanpad en het Evertseplein werden bromfietsers aangesproken op gevaarlijk rijgedrag en werden mogelijke gevolgen van dit rijgedrag voor de verkeersveiligeheid duidelijk gemaakt. Eén persoon kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm.


* POLITIE HOUDT DRONKEN MAN AAN
COOL / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft dinsdagochtend rond kwart voor tien een 47-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. De Vlaardinger liep dronken op de Oude Binnenweg en veroorzaakte overlast. Gealarmeerde politieagenten hielden de man aan voor openbare dronkenschap. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politieagenten ontmantelden dinsdagochtend een hennepkwekerij. Na een anonieme tip gingen agenten rond half elf een woning aan de 2e Rosestraat binnen. Hier troffen ze ongeveer 500 bloeiende hennepplanten aan. Deze stonden verdeeld over twee etages. De planten en materialen om deze te vervaardigen zijn in beslag genomen en vernietigd.
De politie doet onderzoek naar mogelijke verdachten.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BELEDIGING
TUSSENDIJKE / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft dinsdagmiddag rond kwart voor vijf op de Schiedamseweg een 35-jarige man uit Schiedam aangehouden voor belediging.
Tijdens het uitschrijven van een parkeerbon werd een medewerkster van Stadstoezicht door de verdachte uitgescholden. Hierop alarmeerde zij de politie. Politiemedewerkers hielden de Schiedammer aan en brachten hem over naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT BESTUURDER VAN LESAUTO AAN

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft maandagmiddag 22 september rond één uur op de Bosdreef een 45-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor het rijden tijdens een ontzegging.
De Amsterdammer reed in een lesauto. Surveillerende medewerkers van de verkeerspolitie zagen dat hij een telefoon aan het oor had. Hierop hielden zij hem aan. Uit onderzoek bleek dat de man niet bevoegd was om te rijden. Agenten hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor mobiel bellen tijdens het rijden en het rijden tijdens een ontzegging.

Naar boven