Persberichten Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht, 25-09-2008

Mannen dringen huis binnen

HOUTEN Meerdere mannen drongen op woensdagochtend 24 september een woning binnen, waar zich op dat moment de bewoonster en haar zoontje bevonden.

Kort voor 09.00 uur bevonden een vrouw en haar zoontje zich in een woning aan de Randhoeve. Plotseling hoorden zij gestommel en drongen meerdere mannen de woning binnen. De vrouw en haar zoontje werden gedwongen in de woonkamer te blijven, terwijl enkele van de mannen via het balkon van de woning naar het balkon van de buurman gingen. Daar vernielden zij een ruit en gingen die woning binnen, waar zich op dat moment niemand bevond. De woning werd doorzocht, maar voor zover bekend is daarbij niets gestolen. Vervolgens gingen de mannen ervandoor en zijn vermoedelijk in een auto weggereden. Door de bewoonster werd daarna 112 gebeld.

Door de politiemeldkamer werden direct meerdere eenheden met zwaailicht en sirene ter plaatse gestuurd. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Vervolgens is een buurtonderzoek bij de omliggende woningen gehouden.

De vrouw was erg geschrokken en heeft aangifte gedaan. Zij zal worden bijgestaan door slachtofferhulp. Wat de reden is dat de mannen in de woning van de buurman wilden zijn is nog onbekend.

Aan getuigen die op woensdagochtend 24 september rond 09.00 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Randhoeve of mogelijk de mannen op de balkons hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Conciërge bedreigd

NIEUWEGEIN Een conciërge werd op woensdag 24 september bedreigd door een oud-leerling. De verdachte werd kort daarna aangehouden.

Rond 15.30 uur bevond een 47-jarige conciërge van een school in Nieuwegein zich op het schoolplein. Hij zag dat een oud-leerling, die daar niet meer welkom was, met een bromfiets het schoolplein opreed. Hij schoof het hek gedeeltelijk dicht. De jongen zag dit en wilde, voordat het hek dicht was, het plein afrijden. De conciërge had het idee dat de jongen op hem afreed en sprong opzij. De jongen wilde vervolgens het terrein afrijden, maar botste daarbij tegen het bijna gesloten hek. Daarna bedreigde hij de conciërge verbaal met de dood. De laatste voelde zich dermate bedreigd, dat de politie werd gebeld. In de tussentijd ging de verdachte ervandoor.

De politie kwam ter plaatse en sprak met conciërge. Hij deed aangifte van bedreiging. Agenten zagen rond 16.25 uur de scooter op de Sluyterslaan rijden. De bestuurder, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Vervolgens bleek dat hij de bromfiets eerder die middag aan een 16-jarige jongen uit IJsselstein had uitgeleend. Dat bleek de daadwerkelijke verdachte te zijn. Hij werd rond 20.15 uur in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. De aangehouden Nieuwegeinse jongen werd aan het begin van de avond in vrijheid gesteld. Tegen de IJsselsteiner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond bij beroving

NIEUWEGEIN Een bewoner van het Gerard Walschaphove is gewond geraakt door toedoen van een verdachte van beroving.

De man kwam woensdag 24 september omstreeks 02.10 uur thuis en zag braakschade aan zijn voordeur. Hij wilde naar zijn buren lopen, maar werd op dat moment door een onbekende man, die vermoedelijk buiten had gestaan, tegengehouden. De verdachte bedreigde de bewoner met een scherp voorwerp en verwondde hem daarmee. Een tweede verdachte kwam ook aangelopen. Beide verdachten dwongen de man om zijn persoonlijke spullen af te geven. Toen zij de woning van de man binnen wilden gaan, ging het alarm af en sloegen de mannen op de vlucht. Ze liepen naar de Guido van Gazellehoeve en stapten daar in een kleine donkerkleurige personenauto die vervolgens met gedoofde verlichting wegreed. De bewoner raakte licht gewond en is ter plekke door ambulancepersoneel verzorgd. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Lekstroom, op tel: 0900-8844.

Eigenaar achterhaalt gestolen fiets

NIEUWEGEIN Op woensdag 24 september deed een man aangifte van diefstal van de fiets van zijn vrouw. Hij wist de fiets zelf op te sporen.

Op zondag 21 september rond 19.15 uur zag de 36-jarige bewoner van een woning aan de Bodenheimlaan dat de fiets van zijn vrouw bij hun woning was gestolen. Vlak daarvoor hadden zij de fiets nog zien staan, dus de fietsdief kon mogelijk nog in de nabije omgeving zijn. Daarom sprong de Nieuwegeiner in zijn auto en ging in de omgeving zoeken. Op de Noordstedeweg was het raak: hij zag een jongen op de gestolen fiets rijden. De Nieuwegeiner zette zijn auto verderop aan de kant en riep iets naar de jongen. Die fietste aanvankelijk de andere kant op, gooide vervolgens de fiets neer en zette zijn vlucht te voet voort. De Nieuwegeiner besloot verder niet achter de jongen aan te gaan, maar de fiets veilig te stellen. Het slot bleek te zijn geforceerd.

De verdachte was een blanke jongen van 13-16 jaar, 1.60-1.70 meter, smal postuur, kort stekelig donkerblond haar, donkerblauwe spijkerbroek, lichte sportschoenen en een donker heupjack (met mogelijk een capuchon met bontrand).

Aan mensen die de diefstal op zondagavond hebben gezien of die menen de verdachte te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.