Persberichten Rijn & Venen, 10.05 uur

Utrecht, 25-09-2008

Alcoholcontrole

WOERDEN De politie heeft aan het begin van de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 september van 00.15 uur tot 01.00 uur een alcoholcontrole bij de afrit 14 van de Rijksweg A12 gehouden. Dertig automobilisten moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (pass), wat betekent dat geen van hen te veel had gedronken.

Inbraak voorkomen

MAARSSEN Door een bewoner werd in de vroege ochtend van donderdag 25 september een inbraak voorkomen.

Rond 03.25 uur hoorde een 36-jarige bewoner aan de Diependaalsedijk een geluid aan de achterzijde van zijn woning. Toen hij vervolgens uit zijn raam keek, zag hij dat een man over de schutting klom, de tuin inliep en met een zaklantaarn bij de woning naar binnen scheen. De bewoner belde direct 112. Kennelijk had de verdachte door dat hij was betrapt, want hij vluchtte snel de tuin uit. Vervolgens zag de bewoner dat drie mannen op twee scooters ervandoor gingen.

De politie ging na de 112-melding met meerdere eenheden met spoed ter plaatse. Daarbij zagen agenten de twee scooters met daarop de drie verdachten op de Klokjeslaan rijden. De achtervolging werd ingezet, maar de verdachten gingen er met hoge snelheid vandoor en wisten te ontkomen. Doordat de verdachten vroegtijdig door de bewoner bij hun criminele activiteiten werden gestoord, hadden zij geen kans gezien bij de woning in te breken. De politie zet het onderzoek naar de identiteit van de drie verdachten voort.

Snelheidscontrole

BREUKELEN De politie heeft op woensdag 24 september van 10.00 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole op de Brugoprit gehouden. In totaal 24 automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u en werden bekeurd. De topper reed 73 km/u.