Gemeente Coevorden

Website Binnenvree door wethouder Braam geopend

Wethouder Geert Braam van Bouwen & Wonen opent op woensdag 24 september om 11.30 uur in het BSV-gebouw in Binnenvree de website: www.binnenvree.nl.

Op de website is de actuele stand van zaken van het project Binnenvree-Zuid te zien, zoals de nieuwsbrieven, persberichten, stand van zaken wat betreft de woningbouw en verslagen van bewonersavonden. Ook staat er een video op naar aanleiding van de bewonersenquête die Arrow Consultants in de wijk heeft uitgevoerd. Het is de bedoeling dat de website in de toekomst verder wordt gevuld vanuit de buurt. Zo komen er onder meer vragen en opmerkingen vanuit de huurdersen wijkcommissie op te staan.

Project Binnenvree-Zuid

De gemeente Coevorden en woonstichting Domesta werken samen met andere partijen aan een wijkverbeteringsplan voor Binnenvree-Zuid in Coevorden. Met de gezamenlijke aanpak willen de gemeente en Domesta de wijk in sociale, economische en ruimtelijke zin een kwaliteitsimpuls geven. Domesta gaat in overleg met de bewoners de komende tien jaar een groot aantal woningen in de wijk renoveren, slopen en vervangende nieuwbouw plegen. De gemeente gaat aan de slag met het opknappen van de openbare ruimte. Samen maken de gemeente en Domesta een plan om enkele lege plekken in de wijk een nieuwe invulling te geven.