Gemeente Haren

Peuterspeelzaal Noordlaren

Zoeken naar alternatieven

25/09/2008

Zoals u wellicht bekend is, staat het peuterspeelzaalwerk in Noordlaren onder druk. Op maandag 8 september jl. heeft op initiatief van SKH en de gemeente hierover een bijeenkomst plaatsgevonden met verontruste ouders en andere belanghebbenden. Er werd benoemd dat de peuterspeelzaal een voorziening is die mede de aantrekkelijkheid van de school en het dorp bepaalt. Daarnaast kwam aan de orde dat het lage aantal kinderen op de peuterspeelzaal wel pedagogische en financiële consequenties heeft. Mogelijk moet gekeken moeten worden of het peuterwerk in andere vorm georganiseerd kan worden. Daarbij zou wel de continuïteit van de voorziening gewaarborgd moeten worden.

In dit licht is besloten dat de peuterspeelzaal in de huidige vorm in ieder geval het schooljaar 2008 - 2009 open blijft. In dit jaar gaan Stichting Kinderopvang, school en gemeente gezamenlijk bekijken of er alternatieven zijn en in welke vorm de peuteropvang in Noordlaren daarna gestalte zou moeten krijgen. Ons gezamenlijk uitgangspunt is dat er in ieder geval een opvangvoorziening voor peuters in Noordlaren blijft bestaan. Dit is van groot belang voor de leefbaarheid in de dorpen. We roepen mensen met kinderen in de peuterspeelzaalleeftijd (2
- 4 jaar) op hun kind op te geven voor de peuterspeelzaal. U kunt zich melden bij SKH, mevrouw Linda Nijenhuis, telefoonnummer 050 53 45 524. Maar ook ouders met kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar roepen we op om te melden of ze in de toekomst gebruik willen maken van de peuteropvang in Noordlaren.

De inwoners van Noordlaren en Midlaren zijn middels een huis aan huis bezorgde brief op de hoogte gesteld.