Politie Groningen

Donderdag 25 september 2008

provincie Groningen, 25-09-2008

Veendam: inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in de nacht van dinsdag op woensdag bij een bedrijf aan de Transportweg in Veendam zijn onder meer een aantal cv-ketels en een geiser gestolen. De daders forceerden een rolluik om binnen te kunnen komen. De politie stelt een onderzoek in.

Meeden: gewond bij ongeluk

Een 35-jarige inwoonster van Nieuweschans liep woensdagavond hoofdletsel op bij een verkeersongeluk op de Beneden Veensloot in Meeden. De vrouw zat als passagier in een auto die door nog onopgehelderde oorzaak links in de berm tegen een boom botste. De uit Groningen afkomstige bestuurster kwam met de schrik vrij. Het slachtoffer droeg geen gordel en klapte met haar hoofd tegen de voorruit. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Zuidbroek: rijbewijs kwijt

Van een 30-jarige inwoner van Leek werd woensdagmiddag door de politie opnieuw het rijbewijs ingevorderd wegens gevaarlijk verkeersgedrag. De man was bij Nieuweschans via de A7 de grens overgereden en had door zijn hoge snelheid de aandacht van de Koninklijke Marechaussee getrokken. De Marechaussee reed vervolgens achter de man aan en zag dat hij diverse gevaarlijke verkeerscapriolen uithaalde met snelheden van rond de 170 kilometer per uur. Bij Zuidbroek werd de Leekster tot stoppen gedwongen en aan de politie overgedragen. Bij controle bleek dat de man al eerder zijn rijbewijs wegens rijden onder invloed kwijt was geweest. Het document werd ook nu weer ingevorderd. Bovendien werd de Leekster in verband met mogelijk drugsgebruik een bloedproef afgenomen.

Bedum: 58-jarige bekrast auto

Een 58-jarige inwoner van Bedum werd woensdagavond op heterdaad betrapt toen hij op de Van Speykstraat een auto bekraste. De auto, een old-timer en eigendom van een 37-jarige Bedumer, was de laatste tijd al vaker ernstig beschadigd. De vernielingen waren zo ernstig dat de man de old-timer recent had laten overspuiten. Sinds afgelopen zaterdag werden er echter opnieuw krassen op de auto aangebracht. De eigenaar besloot daarom vanuit een andere auto zijn old-timer in de gaten te gaan houden. Tegen half elf zag hij een man aan komen lopen die een kras aan de zijkant van de auto trok. De eigenaar wist de dader vast te grijpen en droeg hem aan de politie over. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Bedum: kraan fout vervoerd

Een loonbedrijf uit Bedum liep woensdag tegen een proces verbaal op omdat het een kraan vervoerde op een tractor met aanhanger. De kraan was tien centimeter te breed en mocht daarom alleen op een voor bijzonder vervoer aanpaste vrachtwagen worden getransporteerd. Het bedrijf kreeg nog een proces-verbaal omdat bij de kraan een tank met 550 liter dieselolie stond terwijl voor het vervoer daarvan de benodigde vergunning ontbrak. Een deel van de diesel lag naast de tank. Een transportbedrijf uit Assen werd woensdag op de autosnelweg A7 bij Boerakker eveneens geverbaliseerd. Een 36-jarige chauffeur van dat bedrijf vervoerde met zijn oplegger een kraan die aan beide zijden ver uit stak. De vereiste begeleiding door een verkeersregelaar was echter niet geregeld. De chauffeur mocht met een bekeuring van 480 euro op zak verder rijden. Een 64-jarige tractorbestuurder uit Uithuizen kreeg woensdag bij Mensingeweer een proces-verbaal omdat de aardappels van de aanhanger dreigden af te vallen. De man mocht verder rijden nadat hij de piepers veiliger had geladen.

Groningen: vrouw steelt geld uit woning

Een 54-jarige inwoner van Groningen is woensdagmorgen in zijn woning in de Wijert beroofd van een geldbedrag. Een ca. 30 jarige, donkerkleurige vrouw belde aan en vroeg met een smoes of ze binnen mocht komen. Nadat ze in de woning was, wist ze een geldbedrag te ontfutselen. Toen de bewoner dit door had, ontstond een worsteling. De verdachte wist er desondanks vandoor te gaan. De Stadjer heeft aangifte gedaan bij de politie.

Groningen: asociaal rijgedrag

De politie heeft woensdagmiddag op de Bornholmstaat een 23-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden voor asociaal rijgedrag. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de Sontweg rijden. Verder viel hij op omdat hij kleefde op zijn voorganger, onnodig claxonneerde en geen gordel droeg. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietscontrole

Bij een bromfietscontrole in het centrum van Groningen heeft de politie woensdagmiddag 20 bekeuringen uitgedeeld. Negen bromfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid. De andere boetes werden uitgedeeld voor het niet juist dragen van een veiligheidshelm en het niet kunnen tonen van de juiste papieren, een rijbewijs of certificaat.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft woensdagavond in de omgeving van Lewenborg en Ulgersmaborg een verkeerscontrole gehouden. Twintig bestuurders werden gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Geen van heb was onder invloed. Een 46-jarige automobilist uit Groningen werd bekeurd omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.

Groningen: Stadjer verwond met scherp voorwerp

De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 18-jarige Groninger. De man liep woensdagmorgen rond 6.00 uur tussen de Grote Markt en de Vismarkt toen hij werd aangesproken door een onbekende man. Zonder enige aanleiding ontstond een handgemeen. De verdachte pakte een scherp voorwerp en verwondde het slachtoffer hiermee. De onbekende ging er vandoor toen de Stadjer op de grond lag. Thuis waarschuwde het slachtoffer de politie. Hij is naar het ziekenhuis gegaan om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen.

Groningen: man van fiets getrapt

Een 22-jarige inwoner van Groningen is woensdagnacht in de Gelkingestraat van zijn fiets geschopt. De Stadjer fietste vier jongemannen voorbij die hem in het voorbijgaan plotseling aanvielen. Op dat moment kwam net een politieauto aanrijden. De vier uit Amsterdam (20 en 20 jaar), Naarden (19 jaar) en Bussum (19 jaar) werden op heterdaad aangehouden. Ze waren onder invloed van alcohol en zijn ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Groningen: Stadjers nemen geld af van man

Twee inwoners van Groningen (35 jaar en onbekende leeftijd) zijn woensdagavond in de Reitemakersrijge aangehouden. Ze zouden vlak daarvoor een 36-jarige inwoner van Ter Apel onder bedreiging van een scherp voorwerp geld afhandig hebben gemaakt. Omstanders zagen het gebeuren en waarschuwden de politie. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag een snelheidscontrole gehouden op de N355 in Groningen. In totaal zijn 1520 voertuigen geregistreerd. Vier voertuigen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u waar 80 km/uur is toegestaan.