Politie Twente

Persbericht Politie Twente 25 september 2008

Aanhoudingen na steekpartij

Hengelo

Naar aanleiding van een onderzoek met betrekking tot een steekpartij op het Stationsplein in Hengelo van vrijdagavond 19 september jl. heeft de politie vier personen aangehouden. Drie van hen zitten nog vast.

Vrijdagavond 19 september jl. werd om ongeveer 22.30 uur gemeld dat er op het Stationsplein in Hengelo werd gevochten. Bleek dat twee groepen onenigheid met elkaar hadden gehad. Het was op dat moment zeer onduidelijk wie nu wat had gedaan. Wel was duidelijk dat een 28-jarige man uit Almelo een aantal keren met een mes was gestoken en of met het mes was gesneden. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en kon na behandeling aan zijn verwondingen naar huis.

Een onderzoek werd gestart en naar aanleiding hiervan werden in totaal vier personen aangehouden. Zondag de 21e september werden twee Hengeloërs van 19 en 20 jaar aangehouden, maandag de 22e een Hengeloer van 16 jaar en woensdag de 24e een 17-jarige Enschedeer.

Uit het onderzoek is nog niet gebleken hoe de onenigheid is ontstaan tussen de beide groepen. Wel bestaat het vermoeden dat een van de later aangehouden verdachten, de 20-jarige Hengeloer, tijdens de onenigheid meerdere keren met een mes op het 28-jarige slachtoffer heeft verwond. Wat de rol van de andere aangehouden verdachten is geweest is ook nog niet geheel duidelijk. De 16-jarige aangehouden Hengeloër is na verhoor weer heengezonden. Op dit moment zijn er nog onvoldoende gronden aanwezig om aan te nemen dat hij niet daadwerkelijk aan de steekpartij en de openlijke geweldpleging heeft deelgenomen.

De beide Hengeloërs van 19 en 20 jaar zijn ondertussen bij justitie voorgeleid en zijn op last van de Rechter Commissaris in bewaring gesteld. De woensdag de 24e aangehouden 17-jarige Enschedeer zit nog in verzekering en verder onderzoek zal moeten uitwijzen of ook hij moet worden voorgeleid. Het onderzoek wordt voortgezet. (08-119143)