Gemeente Noordwijk

Vandaag heeft de Voorzieningenrechter uitspraak gedaan over het project Rederijkersplein: de gemeente Noordwijk heeft de Europese regels rondom aanbesteding niet correct gevolgd.

Het college bezint zich thans op vervolgstappen. Een eerste kennisneming van het vonnis leert dat de Voorzieningenrechter van oordeel is dat voor het project Rederijkersplein een Europese aanbesteding noodzakelijk is. De gemeente Noordwijk is hier verrast en teleurgesteld over. Aangezien het in de huidige fase niet gaat om het bouwen van het project, maar om het ontwikkelen daarvan. Of bij een geslaagde ontwikkeling, dus beantwoordend aan de eisen van de gemeente, ook een bouwopdracht resulteert is een afzonderlijk proces en een afzonderlijke beslissing. Algemeen bekend is dat de NWS geen aannemersbedrijf is.

Het college constateert dat de Voorzieningenrechter zich uitlaat over de algemene procedurele aspecten van het project. Het college betreurt dat de ontwikkeling van een project, een gezondheidscentrum en veertig zorgwoningen in de sociale sector, dat hard nodig is voor handhaving van de kwaliteit van de gezondheidszorg in Noordwijk, nu vanwege procedurele aspecten beduidend vertraging oploopt.


---