GIBO Groep twee jaar sponsor van de Stichting Service Médical

25/09/2008 11:21

Stichting Service Médical

VUGHT - 25 september 2008 - Vandaag tekenen de Stichting Service Médical en de GIBO Groep, Accountants en Adviseurs, in Kasteel Maurick te Vught een tweejarige sponsorovereenkomst. De vrijwillige sportmedische hulpverleners van de organisatie Service Médical ontvangen gedurende deze periode een bedrag á fond perdu van de GIBO Groep. Het onlangs opgerichte kennisinstituut Stichting Service Médical Academy wordt in natura gesponsord met accountancy en advisering in financiële zaken.

De contractondertekening vindt plaats in aanwezigheid van onder meer Mr. Paul Nouwen, oud-hoofddirecteur van de ANWB en voorzitter van het Goede Doelen Platform.

Volgens Bert Willems, vestigingsdirecteur Brunssum van de GIBO Groep en één van de ondertekenaars namens deze organisatie, 'zal het zichtbaar koppelen van de GIBO Groep en Service Médical leiden tot een duidelijke win-win. Service Médical verschaft ons een platform, een kader, dat door velen als sympathiek, sportief en maatschappelijk verantwoord wordt beschouwd en ervaren. Het is daarom evident dat het zichtbare GIBO-commitment aan Service Médical een positieve uitstraling heeft op ons imago en daarmee ook op onze aantrekkingskracht op potentiële partners.'

Drs. Jos Benders, arts-algemeen coördinator van de Stichting Service Médical, stelt: 'Wij zijn zeer verheugd dat een gereputeerde organisatie op het gebied van accountancy en adviesdiensten als de GIBO Groep zich aan ons heeft verbonden. Haar geldelijke inbreng draagt bij aan het veiligstellen van de continuïteit van onze mobiele sportmedische hulpverleningsdienst. Binnen de dranghekken, in stadions, op straat. En ook de begin dit jaar opgerichte Service Médical Academy zal in de initiële fase waarin zij nog verkeert beslist baat hebben bij GIBO's expertise op financieel terrein.'

Achtergrondinformatie:

Stichting Service Médical

Deze zorginstelling, in 1985 opgericht door Jos Benders, verzorgt professionele acute medische hulp bij jaarlijks ruim 200 sportevenementen, voornamelijk in Nederland, maar ook daarbuiten. De mobiele sportgeneeskundige groep van 175 gespecialiseerde vrijwilligers wordt aangestuurd vanuit Maastricht. Daarbij beschikt de organisatie over de modernste medische hulpverleningsvoertuigen en dito apparatuur. Haar missie kan worden omschreven als: 'We zijn er als het nodig is... De sporters weten ons in hun directe nabijheid bij een ongeval of een ziekte'. Service Médical is een officiële zorginstelling (erkend door de Inspectie voor de Gezondheidszorg) en een Goede Doelen-organisatie met CBF-keurmerk.

Stichting Service Médical Academy

De Stichting Service Médical Academy is een zusterorganisatie van de Stichting Service Médical. Als kennisinstituut vormt 'de Academy' het wetenschappelijke fundament onder het aandachtgebied van de acute medische hulpverlening op het sportveld. Het is in begin 2008 opgericht en heeft sedert kort een samenwerkingsverband met het Universitair Medisch Centrum Maastricht (UMCM).

GIBO Groep

De GIBO Groep is een landelijk opererende accountancy- en adviesorganisatie. Bij de GIBO Groep werken 1.400 medewerkers vanuit 60 vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem. Al meer dan 80 jaar laten ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector hun accountancywerkzaamheden door de GIBO Groep verzorgen. Ook voor personeels- en salarisadministratie en bedrijfskundig, financieel, fiscaal, juridisch en personeeladvies schakelen zij de GIBO Groep in. De GIBO Groep beschikt over een breed netwerk van banken, verzekeraars, brancheorganisaties en lokale, provinciale en landelijke instanties .

De foto (vrij van rechten) is vanaf 19.00 te downloaden via http://www.servicemedical.nl/img/ondertekening-GIBO-SSM.jpg





http://www.servicemedical.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor de pers (