Politie Haaglanden

Persberichten 25 september

Haaglanden, 25-09-2008

Dreumes verslikt zich in dropje
Den Haag Een 2-jarige dreumes stikte woensdagmiddag 24 september 12.30 uur bijna in een dropje. Surveillerende agenten werden naar de Koningin Emmakade gestuurd, waar het kind in moeilijkheden was. Toen de agenten arriveerden was het kind al gered. Een politieagent in vrije tijd die toevallig langsliep, klopte het dropje los.

Rijbewijs kwijt
Den Haag Een 20-jarige vrouw uit Leidschendam reed donderdag 25 september om 01.15 uur met de auto van haar vriend tegen een paaltje op de Kamperfoeliestraat. Toen agenten de vrouw lieten blazen bleek dat ze te veel gedronken had. Ze blies 535 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille). Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Verwarde man dreigt met explosieven
Den Haag Bij de Julianakazerne aan de Wassenaarseweg meldde zich woensdagavond 24 september om 20.20 uur een verwarde man die beweerde explosieven in zijn voertuig te hebben. De politie hield man aan en zette het gebied rond de kazerne af. De specialisten van de afdeling wapens en narcotica onderzochten de man, zijn voertuig en de omgeving. Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn. De man is meegenomen naar het bureau.

Kop-staartbotsing
Den Haag Een 37-jarige Hagenaar zag woensdag 24 september om 08.00 uur te laat dat het verkeer op de Ypenburgse Boslaan stilstond. Hij reed tegen de achterkant van de auto van een 44-jarige Haagse vrouw aan. Laatstgenoemde is voor de zekerheid vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis, de veroorzaker van het ongeval had geen letsel. De politie maakte proces-verbaal op.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag Tijdens twee snelheidscontroles woensdag 24 september op de Lozerlaan en de Laan van Hoornwijck, beiden tussen 13.00 uur en 16.30 uur, zijn in totaal 1.756 automobilisten gecontroleerd. 411 daarvan kregen een bekeuring wegens het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Dronken man rijdt auto aan
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar werd woensdagavond 24 september aangehouden toen hij in beschonken toestand een geparkeerde auto aanreed. Omstreeks 23.15 uur werden agenten gestuurd naar de Spionkopstraat waar iemand de man staande had gehouden toen deze zijn auto had aangereden. Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurder teveel gedronken had, werd hij aangehouden en moest hij een blaastest doen. De man bleek ruim zes maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd; hij blies 1.350 ugl. De man werd aangehouden en hij kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille)

Automobiliste rijdt door heg
Leidschendam Agenten namen woensdag 24 september om 17.15 uur het rijbewijs in van een 80-jarige automobiliste uit Leidschendam. De vrouw raakte door nog onbekende oorzaak bij het achteruitrijden uit een parkeervak op de Duivenvoorde in paniek. Ze reed achteruit over een grasstrook, weer de rijbaan op, gevolgd door het trottoir. Daarna reed ze door een heg en beplanting. Ze eindigde tegen twee betonnen palen. Haar rijvaardigheid wordt onderzocht.

Truitjes in tas
Rijswijk Een medewerker van een sportwinkel in winkelcentrum In de Boogaard zag woensdag 24 september omstreeks 14.30 uur een vrouw kleding in haar tas stoppen. De 18-jarige vrouw uit Den Haag bleek voor 70 euro aan truitjes in haar tas te hebben. De Haagse moest mee naar het politiebureau waar ze een transactie aangeboden kreeg.

Illegaal posters geplakt
Rijswijk - Drie mannen (18,19 en 23 jaar uit Delfgauw, Den Haag, en Delft) kregen 25 september om 03.00 uur een bekeuring omdat zij zonder vergunning posters plakten bij de parkeergarage op de Beatrixlaan. Agenten spraken de drie aan, direct bekenden zij de posters te hebben geplakt. In de achterbak van de auto van één van hen troffen de agenten posters en lijm aan.

Invoegfout
Wateringen Een 66-jarige automobiliste uit Den Haag raakte woensdag 24 september om 15.45 uur bij een ongeval op de Wippolderlaan gewond. Ze probeerde in te voegen, maar raakte een vrachtwagen, die vervolgens weer een andere auto raakte. De ambulance vervoerde de vrouw naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht zij weer naar huis. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Te snelle bromfietsen
Monster Twee bromfietsbezitters kregen woensdag 24 september na controle van hun bromfiets een proces-verbaal omdat die harder konden rijden dan toegestaan. De brommer van een 18-jarige jongen uit Monster reed op een rollentestbank 81 km/u. Een 17-jarige bromfietser uit Naaldwijk moet ook zijn bromfiets technisch in orde maken omdat die 76 km/u reed op de rollentestbank.

Tegen de richting in
Delft Surveillerende agenten zagen woensdag 24 september om 13.40 uur dat een auto op de Jacoba van Beierenlaan niet de verplichte rijrichting volgde. Ze gaven de 30-jarige bestuurder uit Utrecht op de Westlandseweg een stopteken. De agenten roken uit de auto een sterke wietlucht komen en doorzochten de auto. De dertigjarige bijrijder had wiet op zak en bij controle bleek dat hij ook nog boetes open had staan.

Dronken man blokkeert kruising
Delft De politie kreeg woensdag 24 september om 02.45 uur de melding dat een dronken man de kruising van de Lijsterbeslaan met de Lindelaan blokkeerde. Eenmaal aangekomen zagen de agenten een 32-jarige man uit s-Gravendeel liggend op de kruising een sigaretje roken. De agenten namen de man mee naar het politiebureau waar hij zijn roes uitsliep.

Brommercontrole
Delft Een 17-jarige bromfietser uit Delft kreeg woensdag 24 september een proces-verbaal omdat zijn scooter veel te hard kan rijden. Bij een test op de rollentestbank reed de scooter 68 km per uur. Hij moet de bromfiets ook technisch in orde laten maken.

Fietster gewond
Zoetermeer Bij een aanrijding op de Zegwaartseweg raakte een 62 jarige vrouw uit Boskoop woensdagmiddag 24 septmeber om 16.45 uur gewond. Het slachtoffer fietste in de richting van Benthuizen en werd aangereden door een passerende automobilist. De vrouw viel en is met een hoofdwond en een schouderletsel vervoerd naar een ziekenhuis.