Gemeente Schiedam


September

Werkgroep Advies Commissie Wonen zoekt leden

24 september 2008

Niemand zit te wachten op problemen als ramen die niet goed open kunnen. Een keuken waar niet voldoende daglicht is. Te weinig stopcontacten in huis. Een berging waar geen fietsen in passen. Een te kleine slaapkamer. Een woongebouw waar men zich niet veilig voelt. Kennelijk wordt over deze punten door ontwerpers niet altijd goed nagedacht.
VAC Schiedam kijkt al vóór de start van de bouw met deskundigheid naar bouwplannen en toetst de gebruiksmogelijkheden en comfort van de woning of het woongebouw.
VAC Schiedam geeft vervolgens adviezen en komt zo op voor het woonplezier van (toekomstige) bewoners. Door cursussen en/of scholing wordt de praktische ervaring en theoretische kennis van de leden actueel gehouden.

Bent u een
kritische woonconsument m/v die:

- geïnteresseerd is in bouwen en wonen.

- mondeling en schriftelijk kan rapporteren
- overweg kan met een computer?
Dan is de Advies Commissie Wonen iets voor u!

VAC Schiedam
De Advies Commissie Wonen, is een werkgroep van vrijwilligers die momenteel bestaat uit negen enthousiaste leden. Het is een commissie die kritisch kijkt naar de praktische bruikbaarheid en toegankelijkheid van nieuwbouw en renovatie woningen. VAC Schiedam is aangesloten bij de landelijke organisatie en het kenniscentrum VACpunt Wonen (www.vacpuntwonen.nl).
De commissie adviseert de opdrachtgever van woningbouw- of wijkplannen, dat kan zijn de gemeente, een woningcorporatie of een projectontwikkelaar.

Bel of mail voor meer informatie naar het secretariaat VAC Schiedam, tel. 010-473 18 52 / vac.comm.schiedam@gmail.com Klik hier voor meer informatie.