Gemeente Emmen

Milieupolitie pakt overtreders aan

25 september 2008

Gisteren zijn door de Milieupolitie van de gemeente Emmen wederom drie personen bekeurd die afval hadden gedumpt. Mede in het kader van het project: Signaleren, toezicht houden en handhaving in het openbaar gebied let de Milieupolitie extra op het dumpen van afval en zwerfafval.
Voor het project is er een top zes van ergernissen in het openbaar gebied opgesteld. Samen met bewoners probeert de gemeente deze top zes aan te pakken. Een van de zaken waaraan bewoners zich ergeren is zwerfafval.

Gisteren nam de Milieupolitie na een melding een kijkje in de Emmerdennen, daar vonden zij een grote partij reclamefolders die op verschillende plaatsen waren gedumpt. Na een kort onderzoek met het verspreidingsbureau werd duidelijk wie hiervoor verantwoordelijk is. Tegen de bezorger is proces-verbaal opgemaakt.
Gisteren kwam er ook een melding over een partij grofvuil aan de Vleerackers. Na buurtonderzoek bleken twee bewoners uit Angelslo hiervoor verantwoordelijk. Ook tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt

De hoogte van de boete wordt bepaald door justitie