Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Nootdorp, 25 september 2008

Nieuwe bewoners verhuizen naar woonlocatie Het Hof

Op 23 en 24 september zijn tien mensen met een lichamelijke handicap of niet-aangeboren hersenletsel verhuisd naar hun nieuwe huis aan het Woensdrechthof in Nootdorp. Zij gaan er wonen in appartementen op de begane grond en de eerste etage van een nieuw appartementencomplex dat Vestia Nootdorp heeft laten bouwen. Medewerkers van de Gemiva-SVG Groep een zorgorganisatie voor mensen met een handicap ondersteunen de nieuwe bewoners in hun dagelijks leven.

Het nieuwe appartementencomplex bestaat in totaal uit vier woonlagen. Op de onderste twee woonlagen bevindt zich woonlocatie Het Hof, zoals de Gemiva-SVG Groep dit onderdeel van de organisatie heeft genoemd. De derde en vierlaag verhuurt Vestia via de reguliere woningmarkt.

Het Hof
In woonlocatie Het Hof gaan in totaal vijftien mensen wonen. In oktober komen er nog vijf mensen bij. Al deze mensen hebben in meer of mindere mate zorg en begeleiding nodig in hun dagelijks leven, vertelt Eline de Frankrijker, (vervangend) locatiehoofd van Het Hof. De bewoners bepalen zelf hoe zij hun leven willen invullen, maar hebben op een aantal levensgebieden ondersteuning nodig. Een deel van de bewoners heeft een lichamelijke handicap door bijvoorbeeld een spierziekte of een ongeluk. Er zijn ook mensen aan wie je op het eerste gezicht niet ziet dat ze een handicap hebben. Zij hebben een niet-aangeboren hersenletsel - bijvoorbeeld door een herseninfarct en daardoor moeite om zaken te onthouden of hun leven te ordenen.

Het team
In woonlocatie Het Hof gaat een team van de Gemiva-SVG Groep werken. Dat team bestaat uit (persoonlijk) begeleiders, een kok, een huishoudelijk medewerker en een locatiehoofd. Dit team ondersteunt de bewoners in hun zorgvragen, bijvoorbeeld op het gebied van lichamelijke zorg, bij het aangaan van nieuwe contacten, de administratie, het organiseren van het huishouden. De woonlocatie is een 24-uurs voorziening. Dit betekent dat er altijd dus ook s nachts - een medewerker aanwezig is die zorg kan verlenen.

Steunpunt
Op de eerste etage van het appartementencomplex is een grote ruimte die dient als steunpunt. De bewoners kunnen daar gezamenlijk eten of een kopje koffie drinken. De ruimte is ook geschikt voor activiteiten, zoals koken of samen televisie kijken.