Royal Haskoning


Royal Haskoning en Aluchemie tekenen vijfjarige overeenkomst

25-9-2008

Vrijdag 26 september ondertekenen Henk Pauw, algemeen directeur Aluchemie en Leo Visser, lid van de Raad van Bestuur Royal Haskoning een overeenkomst voor de komende vijf jaar. Daarmee bevestigen beide organisaties de reeds bestaande samenwerking.

Aluchemie heeft komende jaren de nodige projecten op de planning staan, waarbij Royal Haskoning haar ondersteuning zal verlenen. In het verleden heeft Aluchemie goede ervaringen opgedaan met de organisatie, zoals de revisie van ovens. De modernisering en uitbreiding van de fabriek in Botlek is dan ook in vertrouwde handen. Sinds juni heeft een team van Royal Haskoning een projectkantoor op locatie in Botlek en is bij diverse projecten betrokken van voorbereiding tot eindresultaat. Experts uit verschillende werkvelden werken samen aan veiligheid, ontwerp, logistieke processen, projectmanagement en productontwikkeling.

Aluchemie
Aluminium & Chemie Rotterdam B.V. (Aluchemie) werd in 1964 opgericht en is een joint venture van Rio Tinto Alcan en Norsk Hydro. Het bedrijf met ongeveer 400 medewerkers is een producent van koolstofanoden voor de aluminiumindustrie. In 2007 werd een flinke financiële injectie gegeven voor uitbreiding en vernieuwing van het bedrijf aan de Oude Maasweg 80, Botlek. Deze uitbreidingen zijn vastgelegd in een Masterplan, waarvan de eerste fase inmiddels gestart is.

Royal Haskoning
Royal Haskoning is het oudste adviesbureau in Nederland opgericht in 1881 en biedt werkgelegenheid aan 4300 medewerkers in 68 kantoren in 24 verschillende landen. Royal Haskoning is een internationaal opererend en multidisciplinair bureau. Consultants, architecten en ingenieurs adviseren op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, infrastructuur & transport, architectuur & bouw, gebouwinstallaties, industriële installaties, projectmanagement, water & watermanagement, milieu, kust & rivieren, havens en maritieme projecten. Overheden en bedrijfsleven wereldwijd weten de organisatie onder andere te vinden vanwege de aandacht voor duurzame interactie tussen de mens en zijn omgeving.

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen

Auke Piek
Auke Piek
T +31 (0)10 2865398
E Auke Piek