Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE ONDERZOEKT BRAND IN FIETSENDIEFSTAL

BERGSCHENHOEK / ROTTERDAM-NOORD - In de nacht van zaterdag 20 september op zondag 21 september tussen kwart voor twaalf en kwart over twaalf woedde een brand in de fietsenstalling van het gemeentehuis aan de Bergweg. De politie onderzoekt de oorzaak.


* POLITIE HOUDT DRONKEN AUTOBESTUURDER AAN

MIDDELLAND / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft donderdagochtend rond kwart over vijf op de Jagthuisstraat een 25-jarige man aangehouden.
Op de Beukelsdijk reed de verdachte in een auto zonder kentekenplaat.
Hierop hielden politieagenten hem staande op de Jagthuisstraat. Uit onderzoek bleek de autobestuurder een alcoholpromillage van
1,8 in zijn bloed te hebben. De politie hield de dronken man aan en bracht hem over naar het politiebureau. Zijn auto en rijbewijs werden in beslag genomen.


* ASOCONTROLE GEHOUDEN
Bromfietsbestuurders die zich niet aan de geldende verkeersregels houden veroorzaken regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties. Om hen hiervan bewust te maken hield de politie in samenwerking met Groenservice woensdag tussen 14:00 en 21:45 een bromfietscontrole op de Groeneweg. 37 personen werden bekeurd. Zeven maal werd er een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. Eén bestuurder reed 49 kilometer te hard. Verder is er bekeurd voor het niet tonen van een kentekenbewijs, gladde banden, slechte verlichting en het rijden waar dat niet is toegestaan.
Eén persoon reed op een bromfiets die eerder die avond gestolen was in Gouda. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een andere jongen is overgebracht naar het politiebureau omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat.


* POLITIE HOUDT 17-JARIGE AUTOBESTUURDER AAN

NIEUWE WESTEN / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft woensdagavond rond negen uur op de Korenaarstraat een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Op de Davidsstraat reed de jonge Rotterdammer in een auto met technische gebreken. Omdat politiemedewerkers dit niet vertrouwden achtervolgden zij hem. Op de Mathenesserlaan kwam de verdachte uit het voertuig en ging er rennend vandoor. Na een korte achtervolging te voet werd hij door agenten aangehouden op de Korenaarsstraat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen.


* GETUIGENOPROEP POGING OVERVAL
De politie doet onderzoek naar een poging overval bij een café aan de Zevenkampse ring die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond.
Rond twaalf uur kwam de verdachte de horecagelegenheid aan de Zevenkampse Ring binnen. Met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp probeerde hij de eigenaar van het etablissement te dwingen hem geld te geven. Deze was het hier niet mee eens en hij werkte de overvaller via de schuifpui uit de winkel. Vervolgens liep de man in de richting van metrostation Ambachtsland.
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u nog informatie over de overval of de overvaller en heeft u deze informatie nog niet met de politie gedeeld? Neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond, recherche district Oost via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.


* POLITIE ARRESTEERT VROUW NA BELEDIGING
Politiemensen van het district Zuid hebben woensdagochtend een 29-jarige vrouw uit Rotterdam gearresteerd voor belediging. Tijdens de surveillance zagen de agenten een auto stilstaan op het trottoir en wilden daarvoor een bekeuring uitschrijven. De bestuurster kwam naar buiten en beledigde de agenten meerdere malen door ze onder meer 'honden' en ' vieze NSB'ers' te noemen. Na een aantal waarschuwingen, pakte een politieman de vrouw beet om haar aan te houden. Zij dreigde de agent te stompen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en kreeg een boete van 180 euro.


* POLITIE GEEFT VOORLICHTINGSLES OVER GEWELD

MIDDELHARNIS - De politie heeft de afgelopen week een voorlichtingsles over geweld gegeven op basisschool de Bosseschool aan de Juliana van Stolberglaan.
Aanleiding hiervoor was een incident waarbij meerdere kinderen op de basisschool maandagmiddag een man met een vuurwapen en mes hadden zien fietsen. Zij waarschuwden vervolgens de politie. Gealarmeerde agenten konden de verdachte aan de hand van getuigenverklaringen identificeren. Het bleek te gaan om een 28-jarige inwoner van Sommelsdijk. Bij onderzoek in zijn woning werd wel het mes maar niet het vuurwapen aangetroffen. Zijn mes is in beslag genomen.
Aangezien de kinderen behoorlijk geschrokken waren kregen zij naast de voorlichtingslessen ook nog de gelegenheid om hun gevoelens te uiten en te praten over hetgeen zij gezien hadden.


* MAN NA VERNIELING AANGEHOUDEN
RIDDERKERK - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben in
de nacht van woensdag op donderdag een 27-jarige Ridderkerker aangehouden kort na een vernieling.
Rond twee uur 's nachts kreeg de politie de melding dat een ruit van een woning aan de Benedenrijweg was vernield. Politiemensen troffen de verdachte aan, liggend in de sloot en met diverse verwondingen aan zijn hand.
Hij is gearresteerd.


* ANPR-CONTROLE
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden en de Verkeerspolitie hebben woensdagmiddag en -avond een verkeerscontrole gehouden op de Plaatweg met behulp van het ANPR-systeem (automatische kentekenherkenning). In totaal zijn de kentekens van 5650 voertuigen gescand. Bij 80 scans gaf de doorgegeven informatie aanleiding om de bestuurders naar de controleplaats te brengen.
De politie inde 128 euro aan achterstallige boetes en schreef 40 bekeuringen uit voor onder meer geen geldige APK, rijden zonder rijbewijs, te donkere ruiten, rijden onder invloed van alcohol, technische gebreken en verlopen rijbewijs.
De belasting inde 8127 euro en legde op 9 auto's beslag. Vier voertuigen werden direct afgevoerd.


* POLITIE HOUDT 11-JARIGEN AAN VOOR POGING DIEFSTAL FIETS

BLOEMHOF / FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft woensdagavond omstreeks acht uur op de Parallelweg twee 11-jarige jongens uit Rotterdam aangehouden. Zij probeerden een fiets te stelen. Beveiligingsmedewerkers zagen dat de jonge Rotterdammers met stenen op een slot van een fiets sloegen. Hierop alarmeerden zij de politie. Politiepersoneel hield het tweetal aan en bracht hen over naar het politiebureau.

woensdag 24 september 2008