Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 september 2008

Man aangehouden na vernielingen

Enschede

De politie hield op woensdag 24 september omstreeks 22.00 uur een 24-jarige man uit Enschede aan omdat hij de ruiten had ingegooid van een pand aan de Haaksbergerstraat in Enschede.

Op woensdag 24 september werd gemeld dat van een winkelpand aan de Haaksbergerstraat in Enschede de ruiten werden ingegooid. Bleek dat een 24-jarige man uit Enschede al schreeuwend verantwoordelijk was voor de daad. De politie heeft de man aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (08-121360.)

Man aangehouden na tanken zonder te betalen

Holten

Een 27-jarige man uit Groningen werd op donderdag 25 september aangehouden omdat hij wordt verdacht met zijn auto meerdere malen te hebben getankt, zonder te betalen.

Op 27 augustus, 3 september en 11 september jl. zijn er aangiftes gedaan van diefstal van brandstof. Dezelfde man had verschillende tankstations bezocht en getankt zonder te betalen. De politie startte een onderzoek en naar aanleiding hiervan werd in de vroege ochtend van donderdag 25 september een 27-jarige man uit Groningen aangehouden op een parkeerplaats op de A1 ter hoogte van Holten. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (08-121409)

Man aangehouden na diefstal fiets

Enschede

Een 36-jarige man zonder woon- of verblijfplaats werd op woensdag 24 september aangehouden omdat hij wordt verdacht een fiets te hebben gestolen.

Op zaterdag 30 augustus jl. deed een 71-jarige vrouw uit Enschede aangifte van diefstal van haar fiets uit haar schuur aan de Groen van Prinstererlaan in Enschede. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding hiervan werd in de loop van woensdag 24 september omstreeks 20.00 uur een 36-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor deze diefstal. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-110157)

Hennepplantage ontdekt

Oldenzaal

Naar aanleiding van een onderzoek werd er op woensdag 24 september een inwerking zijnde hennepkwekerij aan de Vondellaan in Oldenzaal aangetroffen.

Op woensdagmiddag 24 september werd een inwerkingzijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Vondellaan in Oldenzaal. In een woning werden in totaal 646 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de 35-jarige bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt

(08-092270)

Man aangehouden na diefstal medicijnen

Hengelo

Een 56-jarige man uit Hengelo werd op woensdag 24 september aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van diefstal van medicijnen.

Op maandag 22 september jl. deed een 46-jarige eigenaar van een drogisterij aan de Willem de Merodestraat in Hengelo aangifte van diefstal van enkele medicijnen. Bleek dat een onbekende man in de periode van 1 augustus tot en met 20 september diverse medicijnen had gestolen.

De politie startte een onderzoek en naar aanleiding hiervan werd op woensdag 24 september een verdachte, een 56-jarige Hengeloër, aangehouden in zijn eigen woning. De man is voor verder onderzoek door de politie in verzekering gesteld. (08-119988)

Hennepplantage ontdekt

Rijssen

Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 24 september een inwerkingzijnde hennepkwekerij in een woning aan de Bredervoorde in Rijssen aangetroffen.

Op woensdag 24 september werd een inwerkingzijnde hennepkwekerij aangetroffen aan de Bredervoorde in Rijssen. Daar werden in totaal 163 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. Een 22-jarige vrouw uit Rijssen en een 35-jarige man uit het Duitse Itterbeck werden aangehouden.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de twee zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-065962)

Man aangehouden voor bezit van harddrugs

Enschede

Een 22-jarige man uit Enschede werd op woensdagavond 24 september aangehouden op de Oldenzaalsestraat, omdat hij in het bezit was van een hoeveelheid harddrugs.

Op woensdag 24 september omstreeks 18.00 uur zagen surveillerende agenten twee mannen staan op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Deze gedroegen zich opvallend en een van de mannen ging er snel vandoor. De achtergebleven man werd aangesproken door de politie. De man, een 22-jarige Enschedeër, bleek in het bezit te zijn van vermoedelijk cocaïne en een grote hoeveelheid geld. Naast hem stond een van diefstal afkomstige fiets, welke op 23 september gestolen was in het centrum van Enschede. De man werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De gestolen fiets werd meegenomen naar het politiebureau waar de eigenaar achterhaald zal worden. (08-121287)

Auto gestolen en in twee auto's ingebroken

Albergen

Van een 25-jarige man werd in de nacht van woensdag 24 september en donderdag 25 september een auto gestolen aan de Librijestraat in Albergen, bij twee andere autobezitters aan de Oude Schoolstraat werd in hun auto ingebroken.

Op donderdagmorgen 25 september deed een 25-jarige bewoner van de Librijestraat in Albergen een vervelende ontdekking. Bleek dat zijn auto, een VW Golf met het kenteken TT-FJ-15, gestolen was. Bij twee andere autobezitters aan de Oude Schoolstraat werd er ingebroken in hun auto.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Tubbergen, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-121430)

Jongen overvallen, politie zoekt getuigen

Hengelo

Een 18-jarige jongen werd op woensdagavond 24 september op de Dorpsmatenstraat in Hengelo overvallen door een nog onbekende man. De politie zoekt getuigen.

Op woensdag 24 september omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding van een overval op de Dorpsmatenstraat in Hengelo. Bleek dat een 18-jarige jongen uit Hengelo was overvallen door een nog onbekende dader. De jongen moest onder bedreiging van een mes geld afgeven, dit was niet gelukt omdat de jongen geen geld bij zich droeg. De dader vluchtte vervolgens in de richting van de Rabobank.

De dader had het volgende signalement: de man heeft een Turks / Marokkaans uiterlijk en is tussen de 1,70 en de 1,80 meter groot. Hij droeg een donkerblauwe / zwartte baseball-cap. Een donkere jas met een zwart / wit geruite sjaal.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de overval op de Dorpsmatenstraat in Hengelo. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Hengelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-121374)

tel. 053-4555588


---- --