AutoRai

Abarth op de Paris International Motor Show

(9/25/2008)
Sinds de introductie van de 500 Abarth enige maanden geleden is Abarth & C. S.p.A. doorgegaan met het ontwikkelen van nieuwe producten, die nu in Parijs worden getoond. Tot de belangrijkste noviteiten behoren de wereldpremière van de âesseesseâ-kit voor de 500 Abarth, de Assetto Corse Abarth en een nieuwe reeks accessoires.

De nieuwe accessoirereeks is geproduceerd in samenwerking met Basic Net (eigenaar van de prestigieuze merken Kappa, Robe di Kappa, Superga en K-way).

De schijnwerpers zullen met name gericht zijn op de âesseesseâ kit voor de 500 Abarth. Carlo Abarth concentreerde zich er altijd op om de prestaties van standaardautoâs te verbeteren. In 1958 werd door Abarth & C. S.p.A. een contract gesloten met Fiat voor de levering van koetswerken voor de productie van de Abarth-versies, waarvoor gebruik werd gemaakt van speciale Abarth-onderdelen.

Deze verbintenis met een toonaangevende autofabrikant stelde het bedrijf uit Corso Marche (Turijn) in staat kleine autoâs door te ontwikkelen. Het was de opzet van Carlo Abarth om een simpele preparatietechnologie te ontwikkelen, zodat de montage van de speciale onderdelen eenvoudig was.

Voor de nieuwe 500 Abarth, die het historische erfgoed van Abarth&Co duidelijk benadrukt, wordt nu de eerste conversiekit leverbaar. De stand in Parijs staat dan ook in het teken van het preparen van autoâs en met de presentatie van de 500 Abarth âesseesseâ kit en de Assetto Corse Abarth-versie. Het publiek zal kennis kunnen maken met verschillende fases van de Abarth-âbehandelingâ, zodat iedereen kan kiezen voor het meest geschikte prestatieniveau. Vanaf de basisauto zijn er verschillende niveaus mogelijk, tot het topmodel met de âAssetto Corseâ race set-up, die de ultieme Abarth-prestaties mogelijk maakt.

De Abarth-stand in Parijs is opvallend als altijd, waarbij de kleur rood en de roodwit geblokte vlag overheersen. Deze laatste werd gebruikte voor endurance races, waarin Abarth altijd heeft uitgeblonken.

Naast de 500 Abarth en de âesseesseâ kit deelt ook de 500 Abarth Assetto Corse de vloer, waarbij de werelden van racen en het rijden op de openbare weg prima samengaan. Ook staat op de stand een car configurator waarmee Abarth het publiek de verschillende versies van ieder model duidelijk laat zien.

Parijs is het perfecte platform om alles te weten te komen over de mogelijkheden van Abarth-preparatie die al kan bogen op enkele successen, zoals âAssettoâ- en âesseesseâ-kits voor de Grande Punto Abarth 1.4 Turbo T-Jet met 155 pk. In enkele maanden tijd zijn al ruim zeshonderd kits verkocht. Het unieke distributienetwerk groeit gestaag en is een belangrijke factor in het opmerkelijke succes. De doelstelling voor Europa is nu gerealiseerd met honderd actieve dealers in Italië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, Griekenland, België, Portugal, Spanje en Polen. Daarnaast zijn er 100 officiële tuners en zoân 200 workshops geïnstalleerd. Eind dit jaar zal Abarth ook zijn debuut maken op niet-Europese markten, allereerst in Japan.