Gemeente Hilversum

Vertraging bouw De Vorstin

publicatiedatum: woensdag 24 september 2008

De bouw van Podium De Vorstin loopt vertraging op. Daarom zal het nieuwe poppodium later worden opgeleverd. Dat heeft ook gevolgen voor de ingebruikname en programmering van Podium De Vorstin voor de laatste helft van 2009. Er zijn verschillen geconstateerd in de door de adviseurs aangeleverde gegevens over de staalconstructie en de door de aannemer gestelde behoefte.

De werkvoorbereiding en productie hebben hierdoor een vertraging opgelopen. Op zeker moment zijn ze ook even stilgelegd. Adviseurs en uitvoerende partijen hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt om de schade in tijd en geld tot een minimum te beperken. Zij zullen dat proces ook voortzetten om de opgelopen vertraging verder te reduceren. De werkelijke impact is derhalve nog moeilijk te kwantificeren. De gemeente Hilversum zal daar te zijner tijd meer informatie over verstrekken.

Inmiddels zijn de technische problemen opgelost, de staalconstructie wordt geproduceerd en ook op de bouwplaats wordt alles in het werk gesteld om de tegenvallers op te vangen. De gemeente onderzoekt nog in hoeverre de vertragingskosten verhaald kunnen worden.

De bouw van Podium De Vorstin valt onder verantwoordelijkheid van de wethouder Cultuur, Erik Boog.