Vlaamse Overheid

tussen Aalst en Gent: UPDATE

Herstellen van brugdekvoegen op de E40 tussen Aalst en Gent: UPDATE

Vlaamse overheid

donderdag 25 september 2008

Elf bruggen in zes weekends
De brugdekvoegen van elf bruggen tussen Gent en Aalst zijn aan vervanging toe. De herstelwerken zijn gepland in zes opeenvolgende weekends en zijn vorig weekend van start gegaan ter hoogte van Sint-Denijs-Westrem. Er wordt telkens gewerkt van vrijdagavond tot ten laatste zondagavond. De werken kunnen enkel doorgaan bij droog weer. Bij slechte weersomstandigheden schuift de planning met een week op.

Gewijzigde verkeersregeling (weekend 26/09 - 28/09) Dit weekend zullen twee bruggen hersteld worden ter hoogte van Merelbeke en drie ter hoogte van Sint-Lievens-Houtem. De werken vinden enkel plaats richting Brussel. De eerste werfzone bevindt zich tussen Zwijnaarde en Merelbeke; de tweede tussen Wetteren en Erpe-Mere. Op vrijdagavond zal het verkeer om 20u op één rijstrook gebracht worden ter hoogte van beide werfzones. Zaterdagmorgen zal tussen 8u en 10u één rijstrook terug vrijgegeven worden. Van zaterdagmorgen tot het einde van de werken zullen dus twee rijstroken beschikbaar zijn. Tegen zondagochtend zal het wegdek terug vrij zijn.

Verkeershinder en alternatieve routes(weekend 26/09- 28/9)) Om de verkeershinder te beperken wordt enkel in het weekend en vooral 's nachts gewerkt. Het verkeerscentrum verwacht beperkte files op vrijdagavond en zaterdagmorgen. De grootste hinder wordt verwacht wanneer op zaterdag, vanaf de late namiddag, het kustverkeer terugkeert richting binnenland.
Ter hoogte van de werken geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. De politie plant flitscontroles om snelheidsovertredingen te vermijden. Verkeer afkomstig van de Kust en Kortrijk in de richting van Brussel kan omrijden via de E17 tot Antwerpen en van daar via de E19 tot Brussel.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Sylvie Syryn, communicatieverantwoordelijke, Agentschap Wegen en Verkeer, Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen , Bollebergen 2B bus 12, 9052 Zwijnaarde
Tel: 09 241 74 36
Email: sylvie.syryn@mow.vlaanderen.be