Omzet PwC stijgt met 7,1 procent naar 774,5 miljoen euro

25/09/2008 13:00

Price Waterhouse Coopers B.V.

Verschuiving dienstverlening door economische omstandigheden

Amsterdam, 25 september 2008 - PricewaterhouseCoopers (PwC) behaalde in Nederland in het boekjaar 2007/2008 een omzetgroei van 7,1%. De omzet steeg van 723,3 miljoen euro naar de recordomzet van 774,5 miljoen euro. Dat in combinatie met toegenomen klanttevredenheid en gestegen medewerkertevredenheid maakt dat PwC kan terugkijken op een uitstekend jaar.

Het totale aantal medewerkers steeg met 137 naar 4.478 medewerkers. Dat maakte PwC bekend bij de publicatie van haar geïntegreerde jaarverslag waarvan ook het Maatschappelijk Verslag en het Transparantie Verslag onderdeel uitmaken.

"We kunnen terugkijken op een uitstekend jaar. De strategie die we drie jaar geleden hebben vastgesteld werpt zijn vruchten af. Onze strategische prioriteiten samen naar de markt en kiezen voor klanten resulteren in een stijging van de omzet bij alle beroepsgroepen: Assurance, Tax & HRS en Advisory. Ook kunnen we vaststellen dat de tevredenheid van de klanten over onze dienstverlening is toegenomen. Onze ambitie om een organisatie te zijn waarin de menselijke maat centraal staat wordt door onze medewerkers gewaardeerd. 83% van onze mensen is trots op PwC", zegt Robert Swaak, thans cfo en verantwoordelijk voor human capital en per 1 oktober aanstaande de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. "Onze medewerkers, in combinatie met onze strategie om vraagstukken vanuit verschillende competenties en invalshoeken te benaderen, zijn doorslaggevend voor dit succes. Het continueren van deze multicompetence-strategie vormt ook in de nieuwe economische werkelijkheid de kracht van ons ondernemerschap. Maar waar wij in 2007 in de volle breedte van onze dienstverlening nog volop hebben geprofiteerd van de economische groei, hebben wij in de tweede helft van ons boekjaar meer focus moeten aanbrengen op onze anticyclische services. Hiermee is een goed fundament gelegd om de economische tegenwind het hoofd te bieden. Zo is er weer een grote behoefte aan adviezen op het gebied van kostenbeheer. Met name de omzet uit adviesopdrachten is daardoor sterk gestegen. Onze verwachting is dat bedrijven die recent grote overnames hebben gedaan nu stappen gaan zetten om kosten te reduceren." Gegeven de huidige omstandigheden (onzekere economie, stijgende kosten en toenemende concurrentie) zal het in 2008/2009 een uitdaging worden om het huidige resultaat te handhaven.

Alle marktsegmenten en Lines of Service leverden een bijdrage aan de groei van de omzet.

In het marksegment Public Interest Entities (PIE) groeide de omzet met 7,8%. De omzet van Private Companies groeide met 3,3%, die van Public Sector met 14,1% en de Transactions Group groeide met 6,3%. Advisory kende als Line of Service de hoogste groei met 33%, terwijl Tax & HRS een omzetgroei van 7,1% realiseerde. En Assurance wist in een veranderende markt toch het totaal aantal uren met 4% te laten groeien. Het totale bedrijfsresultaat nam met 14% toe tot 135 miljoen euro.

Medewerkers

Het aantal medewerkers steeg met ruim 3% naar 4.478 personen. Robert Swaak: "Ondanks de economische tegenwind is er nog altijd krapte op de arbeidsmarkt. We zijn er in geslaagd om voldoende uitstekende mensen aan ons te binden en zeer gewilde toppers van gerenommeerde financials en adviesbureaus aan te trekken. Wij hebben het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in ons streven om een organisatie met een menselijke maat te zijn. Door het verder flexibiliseren van onze arbeidsvoorwaarden is er meer ruimte voor de persoonlijke keuzes die mensen in de verschillende fases van hun leven maken. Zo hebben wij als eerste grote Nederlandse onderneming het vaderschapverlof van de wettelijk verplichte twee, naar tien dagen uitgebreid. Deze maatregel, in combinatie met flexibilisering van werktijden, uitbreiding van thuiswerken en verruiming van zorgverlof en onbetaald verlof helpt onze medewerkers bij het maken van belangrijke keuzes. Verder komt er extra ruimte voor beloningen voor excellente prestaties."

Maatschappelijk verslag

PwC rapporteert jaarlijks over de aspecten van Corporate Responsibility (CR). Robert Swaak: "Als grote Nederlandse werkgever en belangrijke speler in onze branche hebben wij een verplichting die verder gaat dan uitsluitend ons directe bedrijfsbelang. We zijn continu op zoek naar mogelijkheden om onze kennis en expertise aan te wenden voor projecten die een breder belang dienen. Zo zijn we partner geworden van het Carbon Disclosure Project (CDP), een non-profitorganisatie die namens 385 institutionele beleggers de invloed van klimaatverandering op aandeelhouderswaarde onder de aandacht brengt. Ieder jaar richt CDP namens beleggers een verzoek tot meer dan 3.000 beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd de eigen uitstoot van broeikasgassen te meten en te rapporteren, en een toelichting te geven op hoe zij omgaan met de risico's en kansen die zij onderkennen als gevolg van klimaatverandering. We doen dit wereldwijd en onze Nederlandse professionals analyseren dit jaar de gegevens die AEX- en Midkap-ondernemingen hebben verstrekt. Wij juichen deze ontwikkeling toe, omdat het bedrijven helpt inzicht te krijgen in hun CO2-resultaten ten opzichte van vergelijkbare ondernemingen. PwC drukt hiermee een grote stempel op de toekomst van een uniforme rapportering over duurzaamheid."

"Tegelijkertijd levert CR een bijdrage aan de ontwikkeling van onze mensen. Het aantal uren dat onze mensen pro bono besteden aan maatschappelijke projecten is het afgelopen boekjaar gestegen van 15.506 naar 19.020 uren. Ruim een derde daarvan is gestoken in projecten die door medewerkers zelf zijn voorgedragen (Mijn Projecten). Een bewijs dat CR onlosmakelijk deel uitmaakt van de kern van ons ondernemen is dat de omzet uit CR- gerelateerde dienstverlening sinds 2006/2007 met circa 50% is gestegen."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.pwc.nl.jaarverslag