Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 25-09-2008

Verkeersslachtoffer overleden

ASSEN De 73-jarige man uit Assen die op 19 september op zijn scootmobiel betrokken was bij een verkeersongeval op de Mahatma Gandhiweg is woensdag in het UMC Groningen overleden aan zijn verwondingen. De man verleende bij het oversteken van de Mahatma Gandhiweg geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 52-jarige automobiliste uit Assen. De 52-jarige automobiliste raakte niet gewond. (08-172295)

Geen voorrang

ERICA Bij een verkeersongeval op de kruising van de Havenstraat met de Heemskerkstraat in Erica raakte woensdagmorgen een 40 jarige bromfietser uit Schoonebeek licht gewond. Een 39 jarige automobilist uit Veenoord verleende hem op de kruising geen voorrang. De bromfietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen maar kon na onderzoek welweer naar huis. (08-173522)

Fietster licht gewond

ERICA op het fietspad langs de Ericasestraat in Erica kwam woensdagmorgen een 17 jarige fietster uit die plaats ten val. Ze schrok of kwam licht in aanraking met een 16 bromfietser uit Erica die haar inhaalde. Met lichte verwondingen is het meisje per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (08-173567)

Aanhangers gestolen

PEIZE Vanaf een omheinde bouwplaats aan de Roderweg in Peize is in de nacht van dinsdag op woensdag een aanhanger van een Oostenrijks bouwbedrijf gestolen. Omwonenden hebben in die nacht een rood/oranje stationwagen in de omgeving zien rijden. Achter deze auto zat een aanhanger. Mogelijk dat het daarbij om de gestolen aanhanger ging. De politie stelt een onderzoek in. Het gaat om een dichte aanhanger met Oostenrijks kenteken. Opvallend aan de aanhanger is een rode rand rondom de bovenkant van de aanhanger. (08-173527)

KLAZIENAVEEN Vanaf een erf aan de Langestraat in Klazienaveen is in de nacht van dinsdag op woensdag een paardentrailer gestolen. De trailer heeft een exclusieve rode metallic kleur. (08-173572)

Diefstal uit vrachtwagens

VEENINGEN Op parkeerplaats De Panjerd langs de A-28 bij Veeningen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag de dekkleden van drie vrachtwagens opengesneden. Uit de vrachtwagen van een transportbedrijf uit Lathen werden ruim 1000 flessen Whisky gestolen. De lading in de andere vrachtwagens was kennelijk niet interessant genoeg want die liet men liggen. De chauffeurs die in de cabine van hun vrachtwagens lagen te slapen hebben niets gemerkt. (08-173525)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN In een winkel aan de Monethpassage in Emmen is woensdagmiddag een 12 jarige jongen uit die plaats betrapt bij het stelen van enkele blikjes frisdrank. Op het politiebureau bleek dat dit al de derde keer in korte tijd was dat hij iets uit een winkel heeft gestolen. De jongen is na verhoord te zijn overgedragen aan zijn ouders. De politie maakt proces-verbaal op. (08-173668)

MEPPEL Door oplettend en snel handelen voorkwam de eigenaar van een juwelierszaak in het centrum van Meppel woensdagmiddag dat een man een gouden ketting kon stelen. De man was met nog iemand in de winkel en toonde interesse voor een gouden ketting. Terwijl de ene man het personeel afleidde probeerde de andere de ketting mee te nemen. De eigenaar had dit in de gaten en kon nog net op tijd de ketting uit de handen van de man grissen. De twee mannen gingen er hierop vandoor. De winkelier liet het daar niet bij zitten en ging de mannen achterna. Hij gaf de inmiddels ook gewaarschuwde politie zoveel informatie dat deze daardoor uiteindelijk drie verdachten kon aanhouden. Het gaat hierbij om twee Roemeense mannen van 34 en 54 jaar en een Roemeense vrouw van 55 jaar. De verdachten zijn voor ander onderzoek ingesloten. (08-173737)

Hotel annex theehuis afgebrand

HOLSLOOT Zeer waarschijnlijk door een technische oorzaak brak er woensdagavond brand uit op de bovenverdieping van rietgedekt hotel annex theehuis De Tovenaarsberg aan Den Hool bij Holsloot. De brand werd ontdekt doordat de elektriciteit uitviel. De in het pand aanwezige personen konden ongedeerd het brandende pand verlaten. De brandweer bestreed met groot materiaal de brand maar kon niet voorkomen dat het pand verloren ging. Een schadebedrag is niet bekend. (08-173758)

Beboet voor verbranden geverfd hout

GIETEN De 48 jarige bewoner van de Wilkerweg in Gieten kreeg woensdagavond van de politie een boete van 150,-. De man was bij zijn woning geverfd hout aan het verbranden. (08-173775)

Auto in brand gestoken

RODEN De politie stelt een onderzoek in naar een brand in een personenauto aan de Ereprijs in Roden. Rond 03.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag ontdekte een bewoner van deze straat dat een auto die geparkeerd stond op de oprit van een woning aan de andere kant van de straat in brand stond. Hij zag een man weglopen bij deze auto. De man was gekleed in een lichte broek met donkere bovenkleding. De man maakte direct de overburen wakker en de brandweer werd gebeld. De auto brandde grotendeels uit en een gedeelte van een houten schutting raakte ook beschadigd. Op[ basis van het verhaal van de getuige en aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting. (08-173817)

Man bekneld in rooimachine

VALTHERMOND Een 51 jarige man uit Valthermond is woensdagmiddag ernstig gewond geraakt aan een arm. Tijdens het schoonmaken van een rooimachine achter een boerenbedrijf aan de Drentse Mondenweg bij Valthermond kwam hij met een arm bekneld te zitten in deze machine. Hij had verzuimd de machine uit te zetten. De boer en een medewerker bevrijdden de man uit de machine waarna hij per ambulance is overgebracht naar het UMC Groningen. (08-173750)

Hennepkwekerijtje

KLAZIENAVEEN In een schuur achter een woning aan de Sterrebaan in Klazienaveen trof de politie woensdagmorgen een kleine hennepkwekerij aan. In de schuur stonden 75 hennepplanten. Op de zolder van de woning bevond zich ook nog een droogruimte met wat restanten van gedroogde planten. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zal worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 50 jarige bewoner. (08-169332)

Vervelende man aangehouden

EMMEN Op de Hoofdstraat in Emmen hield de politie woensdagavond een 26 jarige man uit die plaats aan. De man had gedronken en trapte een fiets omver. Hij is voor nader onderzoek ingesloten en zal in de loop van donderdag in vrijheid worden gesteld. (08-173768)

Politie controleert verkeer

COEVORDEN Politiemensen van de regio Drenthe en het korps Landelijk Politiediensten hielden woensdagmorgen een verkeerscontrole op de A-37 en N-34 bij Holsloot. Daarbij zijn 22 weggebruikers bekeurd. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet handsfree bellen, drie voor het niet dragen van een autogordel en twee vrachtwagenchauffeurs voor het overschrijden van de maximale afmetingen van hun voertuig. Verder werd bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, overschrijden doorgetrokken streep, snelheid, geen richting aangeven, onnodig links rijden, negeren inhaalverbod en het overschrijden van een doorgetrokken streep. Ook technisch was niet alles in orde. Op dit gebied werden bestuurders bekeurd voor het rijden met een lekke uitlaat, zonder kentekenplaat en met een onleesbare kentekenplaat. Natuurlijk moest elke bestuurder een blaastest afleggen. Daarbij zijn geen overtredingen geconstateerd.

Te donkere ruiten

MEPPEL Op de Ceintuurbaan in Meppel bekeurde de politie woensdagavond een 23 jarige Franse automobilist die alle ruiten van zijn auto had beplakt met een glimmende folie. Bij meting bleek de lichtdoorlaatbaarheid ongeveer 5% te zijn in plaats van de vereiste 75%. Hij kreeg een boete van 90,- die hij ter plaatse betaalde. Ook haalde hij direct de folie van de ruiten. (08-173762)

Een bericht over de goede neus van een politiehond is te vinden op onze homepage.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.