Gemeente Schiedam


September

Sportief bezoek!

24 september 2008

Afgelopen zaterdag, 20 september 2008, heeft een grote delegatie van de gemeenteraad samen met de wethouders Daskalakis en Groene een bezoek gebracht aan de sportparken Bijdorp, Thurlede, Kethel en Harga. In vogelvlucht is informatie opgedaan over de situatie waarin de verenigingen hun sport bedrijven: honk- en softbal, hockey, cricket, voet-, hand- en korfbal en de gebruikshonden.

De gemeenteraaddelegatie tijdens het bezoek. (foto: Jaap Pegtel, gemeente Schiedam)

Tijdens de fietstocht gaf Harry Docter (namens de Dienst Sport en Recreatie) een toelichting op, onder meer, de onderhoudssituatie van de sportvelden, maar ook bij sommige verenigingen, het tekort aan velden. Zo werd kennis genomen van de verbeteringen die al zijn gerealiseerd, maar ook wat er nog moet gaan gebeuren. Bestuursleden konden de informatie aanvullen en informatie verstrekken over het aantal leden en de knelpunten die zij ervaren. Het was spijtig dat door het strakke tijdschema, niet lang met (alle) vertegenwoordigers van de verenigingen gesproken kon worden, maar men is er van overtuigd dat er zich later aangelegenheden zullen voordoen om dat ruimschoots in te halen.
De opgedane kennis kan worden gebruikt bij het bespreken van het binnenkort te verschijnen concept van de nieuwe sportbeleidsnota. Al met al was het een zeer nuttige tocht, die zeker een vervolg zal krijgen, wanneer de binnensportaccommodaties bezocht gaan worden.

Klik hier voor meer informatie.