Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieberichten regio Apeldoorn 25 september 2008

|Apeldoorn - Hennepkwekerij ontmanteld | |
De politie heeft woensdagmiddag 24 september bij een politieonderzoek aan de Welgelegenlaan in Apeldoorn in twee bijgebouwen bij een woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De bewoner werd aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de kwekerij.

In twee bijgebouwen op het erf werden in totaal bijna 1900 stekken en ruim 350 volwassen planten aangetroffen. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De bewoner is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie onderzoekt of de man zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit en stelt een onderzoek in naar wie verantwoordelijk was voor de kwekerij. Uit onderzoek van de NUON bleek de stroom voor de kwekerij illegaal te zijn afgetapt.

|     |Apeldoorn - Twee mannen en jongen aangehouden na conflict |
De politie onderzoekt een uit de hand gelopen conflict en heeft woensdag 24 september drie Apeldoorners (39, 43 en een tiener) op de Ooievaarlaan in Apeldoorn aangehouden voor het belagen van twee plaatsgenoten.

De politie kreeg rond 20.45 uur een melding, dat er gevochten zou worden op de Ooievaarlaan. Meerdere agenten gingen nar het opgegeven adres en troffen twee groepjes personen aan. Drie Apeldoorners raakten in conflict met een 21-jarige man uit Apeldoorn, nadat deze man de minderjarige jongen had aangesproken op het feit dat hij een meisje uitschold. Na een woordenwisseling met de jongen ging de 21-jarige naar huis. Even later stonden de jongen en de twee andere mannen bij de 21-jarige voor de deur. De man en een 57-jarig familielid liepen naar buiten en werden door het drietal geschopt en geslagen. De politie hield het drietal aan. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het conflict.

|     |Apeldoorn - Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal         |
Woensdag 24 september heeft de politie rond 16:45 uur een 43-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De vrouw wordt ervan verdacht kledingstukken en tassen (ruim 15 stuks) te hebben gestolen uit een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Een getuige zag de vrouw de winkel uitlopen met een stapel kledingstukken over haar arm. De getuige alarmeerde de politie en heeft met behulp van twee fietsende jongens de vrouw achtervolgd. Hierdoor heeft de politie de vrouw, die onderweg de kleding al van zich had afgegooid, op de Deventerstraat kunnen aanhouden. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op en de goederen zijn geretourneerd aan de winkel.

|     |Apeldoorn - Fietser aangehouden na aanrijding             |
Een 39-jarige man uit Apeldoorn is woensdag 24 september aangehouden voor het fietsen onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding.

De man was rond 18:00 uur op zijn fiets achterop een auto gereden op de Hofstraat. De politie kwam ter plaatse en liet de man, die duidelijk onder invloed was, blazen. De blaastest bevestigde het feit dat de man gedronken had. Hierop is hij aangehouden. Op het politiebureau blies de man 2,3 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Inbraak in woning                             |
In de nacht van woensdag op donderdag 25 september is er ingebroken in een woning aan de Molenstraat in Apeldoorn.

Men is de woning ingeklommen via een openstaand raam, vermoedelijk rond 04:00 uur omdat de hond toen alarm sloeg. Ondanks het feit dat men vermoedelijk maar heel kort in de woning aanwezig is geweest is er onder andere een lap-top buitgemaakt. De politie onderzoekt de inbraak.

|     |Apeldoorn - Man aangehouden voor oplichting               |
De politie heeft woensdag 24 september rond 21:30 uur een 34-jarige man uit Rotterdam aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat had gegeten, maar weigerde te betalen.

De eigenaar van de zaak moest de man met dwang beletten zijn zaak te verlaten, wachtend op de komst van de politie. De politie heeft de verdachte aangehouden, ook hiertegen verzette hij zich.

Andere agenten hadden al eerder op de dag ook met de verdachte te maken gehad. Rond 14:30 had een man een conflict gehad met het personeel van een horecagelegenheid aan het Raadhuisplein over de hoogte van zijn rekening. Hierop was de man kwaad en zonder te betalen weggelopen. Personeel van de zaak achtervolgde de man en de politie bemiddelde en overtuigde de man alsnog te betalen, waarmee dit conflict was afgedaan.

Over het conflict later op de avond maakt de politie proces-verbaal op.