Gemeente Lopik

Nieuws

Gemeenteraad draagt college op alternatief te ontwikkelen voor MCL

Eind augustus 2008 heeft de beoogde exploitant Heton laten weten geen passende aanbieding te kunnen doen voor de realisering van het Multifunctioneel Centrum Lopik (MCL) binnen de door de gemeenteraad gestelde kaders. De raad wil geen extra geld beschikbaar stellen en heeft op 23 september 2008 besloten dat de Europese aanbesteding van het MCL is mislukt. De raad draagt het college op een alternatief gebouw te ontwikkelen. De rekenkamercommissie wordt gevraagd onderzoek te doen naar het gehele proces met betrekking tot het MCL.

De gemeente Lopik is zeer teleurgesteld over het mislukken van de Europese aanbesteding van het Multifunctioneel Centrum Lopik (MCL). Er is de afgelopen tien jaar veel tijd en energie gestoken in dit project. Het heeft helaas niet geleid tot het beoogde MCL, dat zou fungeren als ontmoetingsruimte, gezondheidscentrum (met o.a.huisartsen, fysiotherapeuten, tandarts en apotheek) en een dorpshuis (met o.a. bibliotheek, kinderopvang en kegelbaan).

De raad wil geen extra geld beschikbaar stellen, omdat dit financieel te veel zou vragen van alle inwoners. Hierdoor is realisatie van het beoogde multifunctionele centrum niet haalbaar.

Gemeente Lopik gaat alternatief gebouw ontwikkelen

Nu de realisatie van een multifunctioneel centrum niet haalbaar is gebleken, heeft de raad besloten het college op te dragen een alternatief gebouw te ontwikkelen. Dit gebouw moet worden gerealiseerd binnen de door de raad voor het MCL gestelde financiële kaders.

College en raad zullen op korte termijn informeel overleggen over het ontwikkelen van een alternatief gebouw. Daarna zal het college een voorstel voorbereiden dat in een volgende raadsvergadering zal worden behandeld.

De raad heeft tevens besloten de brief van Heton van 27 augustus 2008 voorlopig geheim te houden om de positie van de gemeente niet te schaden m.b.t. een toekomstige exploitatie. Daarnaast heeft het college de raad voorgesteld de rekenkamercommissie te vragen een onderzoek te doen naar het gehele proces m.b.t. het MCL. De raad heeft met dat voorstel ingestemd.