Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt getuigen misdrijf Hurwenen

Hurwenen, 25-09-2008 o Dinsdagnacht startte de politie een onderzoek nadat drie slachtoffers werden aangetroffen bij een woning aan de Wielewaallaan in Hurwenen.

Dinsdagnacht werd een woningbrand gemeld waarna politie en brandweer ter plaatse gingen. Zij troffen daar twee dodelijke slachtoffers en een zwaar gewond slachtoffer bij de woning. Woensdag 24 september werd een grootschalig onderzoek gestart waarbij de politie uitgaat van een misdrijf en Forensische opsporing wordt geassisteerd door deskundigen van het NFI.

Oproep
Het rechercheteam bestaat inmiddels uit 15 rechercheurs die onderzoek doen naar dit misdrijf. Zij zijn daarbij op zoek naar getuigen die in die bewuste dinsdagnacht iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van de woning aan de Wielewaallaan in Hurwenen. Mochten getuigen nog geen contact hierover met de politie hebben gehad, verzoekt het rechercheteam dringend met hen contact op te nemen.

Slachtoffers
Het derde, gewonde slachtoffer wordt op dit moment nog in kritieke toestand in het ziekenhuis behandeld. Op de twee dodelijke slachtoffers wordt vandaag sectie verricht en van hen kan de identiteit nog niet worden vastgesteld. Sectie op de lichamen kan daar waarschijnlijk meer duidelijkheid over verschaffen.

Forensisch onderzoek
Het Forensisch Technisch onderzoek verricht met assistentie van het NFI vandaag verder onderzoek op het plaats delict aan de Wielewaallaan. Hierbij zijn woensdag speurhonden ingezet en maakt een helicopter vandaag opnamen van de omgeving. Ook wordt het buurtonderzoek vandaag nog voortgezet.

Getuigen
Mensen die getuige zijn geweest of die op andere wijze informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn, worden dringend verzocht contact op te nemen met het rechercheteam op telefoonnummer 0900 8844. Mensen die anoniem informatie willen doorgeven kunnen bellen met de meldlijn van Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 7000. (13)

Laatst gewijzigd 25-09-2008 14:14 | © Regio Gelderland-Zuid |