Trots op Nederland

Nieuws

Vertrouwelijke informatie Trots op Nederland openbaar gemaakt

Afgelopen dinsdag werden in het tv-programma Netwerk de namen van een aantal sponsors van Trots op Nederland bekend gemaakt. Het programma had een aantal vertrouwelijke documenten, die informatie van `Stichting vrienden van Rita Verdonk' bevatten, toegespeeld gekregen van een persoon van buiten de organisatie Trots op Nederland. Deze stukken bevatten informatie over personen die mee willen helpen Trots op Nederland op te richten en tot een succes te maken, van mensen die vertrouwen hebben in Trots op Nederland, vertrouwen in Rita Verdonk. Namen en bedragen worden er in genoemd. Een buitenstaander heeft willens en wetens geprobeerd dit vertrouwen in de organisatie te beschadigen.

Deze actie is zeer kwalijk te noemen. Niet alleen schaadt het Trots op Nederland, maar zeker ook de personen die de organisatie een financiële bijdrage hebben gegeven. Deze geldelijke steun is van groot belang voor de opbouw en een succesvolle start van Trots op Nederland, aangezien onze organisatie geen enkele subsidie krijgt, in tegenstelling tot de reeds gevestigde politieke partijen. Rita Verdonk is ernstig geschokt over de openbaarmaking en wil het volgende laten weten, in het bijzonder aan de direct betrokkenen:

"Dit betreft informatie over geld van derden, die mij dit hebben toevertrouwd om Trots op Nederland op te bouwen. Ik vind dit heel erg en ik wil ook aan hen bij deze mijn oprechte excuses aanbieden dat dit gebeurd is. Ik realiseer me dat deze mensen mogelijk in hun belangen geschaad zijn, dat dit niet is wat zij wensten. Maar ik hoop van harte dat dit anderen niet zal weerhouden om toch een bijdrage te storten en zo bij te dragen aan het succes van Trots op Nederland. Ik ben heel erg blij met deze sponsors, die met hun bijdrage hebben willen aangeven te geloven in de mogelijkheid van een echte democratie in Nederland. Deze mensen die vinden dat er eindelijk iets moet gebeuren in ons land, hadden vertrouwen in onze beweging. Daar ben ik trots op. Ik ben ook trots op hen, zij hebben het aangedurfd om Trots op Nederland te steunen en daar ben ik heel dankbaar voor!"

Trots op Nederland hoopt dat u ondanks deze smakeloze actie het vertrouwen kunt behouden: we zullen bewijzen uw vertrouwen waard te zijn.