Gemeente Enschede

ProRail en gemeente Enschede sluiten samenwerkingsovereenkomst

Als eerste gemeente in Noord-Oost Nederland heeft de gemeente Enschede een samenwerkingsovereenkomst gesloten met spoorwegbeheerder ProRail.

Gisteren hebben directeur de Vries van ProRail regio Noord-Oost en wethouder Goudt van de Gemeente Enschede een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee zorgen beide partijen voor een helder proces in toekomstige werkzaamheden op en om het spoor, zoals aanbesteding, milieu, vergunningen, ruimtelijke ordening en toekomstplannen. Enschede is hiermee de eerste gemeente in Noord-Oost Nederland die een dergelijke samenwerking aangaat met ProRail.

Een deel van het Nederlandse spoorwegennet loopt door Enschede en daar start de relatie tussen de gemeente en ProRail, de beheerder van het spoorwegennet in Nederland. In Enschede wordt de komende jaren een aantal grote projecten uitgevoerd, zoals het project Spoorzone in het centrum, de bouw van fietsenstallingen nabij de stations en Kennispark en Kanaalzone rondom station Drienerlo. De overeenkomst vormt een goede basis om deze grote projecten in een goede samenwerking te realiseren

25 september 2008