Gemeente Dordrecht


4.001 groene voetstappen in Dordrecht

Tijdens de Week van de Vooruitgang hebben leerlingen van basisscholen De Keerkring en Oranje Nassauschool groene voetstappen verzameld. Voor elke heen- of terugreis die de kinderen te voet, per step of op de fiets maakten, kregen zij één groene voetstap. Vanochtend nam wethouder van Onderwijs, Dion van Steensel, 4.001 voetstappen in ontvangst. Eind van dit jaar neemt Minister Cramer van Milieu alle voetstappen uit heel Nederland mee naar de Klimaattop van de Verenigde Naties in Polen.

De voetstappen van Basisschool De Keerkring werden aangeboden door Rosalie van der Boor en Laura van de Noort. Deze twee leerlingen werken bij het milieubedrijf van de school 'De Springende Plantjes'. Bewegen en een gezond milieu vinden zij heel belangrijk. Daarom hebben ze zich ook erg ingespannen voor dit project en konden ze trots 2.468 voetstappen aanbieden. Bij de Oranje Nassauschool hebben alle leerlingen vanaf groep 3 meegedaan aan dit project. In totaal hadden Mandy Haak en Rick van Zwoll 1.533 groene voetstappen verzameld.

Nadat wethouder Dion van Steensel de voetstappen in ontvangst had genomen, feliciteerde hij de kinderen met het geweldige resultaat. In zijn reactie benadrukte hij de positieve aspecten van de Groene Voetstappen. 'Het mes snijdt aan meerdere kanten; als kinderen te voet, op de step of op de fiets naar school toegaan, is dat natuurlijk beter voor het milieu en ze zijn in beweging. Maar ook is het beter voor de verkeersveiligheid rond de scholen. Hoe minder auto's er in de buurt van scholen komen, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid. Laten we proberen om deze mooie resultaten vast te houden.'