Gemeente Twenterand


Twenterand: Remco ten Berge Europees kampioen koudetechniek

Remco ten Berge, een 24-jarige koelmonteur uit Vroomshoop, is Europees kampioen koudetechniek geworden tijdens de EuroSkills 2008. Tussen 18 en 20 september, werd hij op zijn vakgebied drie dagen gevolgd door een internationale vakjury, die uiteindelijk oordeelde dat Remco de beste was op zijn vakgebied, koudetechniek.

Afgelopen dinsdag 23 september werd de eveneens uit Vroomshoop afkomstige Dennian Paarhuis al gehuldigd. Tijdens die bijeenkomst bleek dat ook Remco ten Berge de gouden medaille had gewonnen. Vandaar dat de gemeente Twenterand ook Remco in het zonnetje wil zetten.

EuroSkills
"Skills" betekent niet alleen 'vaardigheden die behoren bij het uitoefenen van een bepaald beroep' het staat onder andere ook voor de verschillende beroepenwedstrijden die op regionaal, nationaal en internationaal niveau worden georganiseerd, in dit geval op Europees niveau. Namens de bouwsector zijn negen beroepen vertegenwoordigd: timmerman, metselaar, tegelzetter, dakdekker (metaal), uitvoerder, stukadoor, schilder, stratenmaker en machinale houtbewerker. Het doel van EuroSkills in beroepsvaardigheden is: aan jongeren laten zien wat die beroepen inhouden en hen zo te motiveren om te kiezen voor beroepsonderwijs.