Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#49 Eerste steen Leonardo da Vinci

25 september 2008

Persbericht

Datum 25 september 2008
ons kenmerk 2008/49

Nieuw onderkomen Leonardo da Vinci school nadert voltooiing Portefeuillehouder Yvonne Lammers metselt mee!

Basisschool Leonardo Da Vinci krijgt vanaf januari 2009 een nieuw onderkomen aan de Nassaukade. Het gebouw wordt een brede school en gaat - naast de school - plaats bieden naschoolse opvang, een peuterspeelzaal / voorschool en sportbuurtwerk van Combiwel. Het schoolgebouw krijgt hiermee een belangrijke buurtfunctie. Op 25 september heeft Yvonne Lammers, portefeuillehouder Onderwijs, samen met twee kinderen van de school een symbolische eerste steen gelegd.

Onder luid gezang lieten de kinderen van de Leonardo da Vinci school allemaal een ballon op. Yvonne Lammers: `Deze brede school wordt een multifunctioneel gebouw voor de hele buurt. Ik vind het belangrijk én ontzettend leuk hier samen met de toekomstige gebruikers aan mee te bouwen'.

De realisatie van de brede school is het resultaat van nauwe samenwerking tussen stadsdeel Oud-West, het schoolbestuur AWBR en Combiwel. In juli van dit jaar werd het hoogste punt van het gebouw bereikt. Naar verwachting wordt de school in januari 2009 in gebruik genomen.

Nadere inlichtingen: Marlies Hulshof
telefoon: 252 3575