Gemeente Alphen-Chaam


Voorlichting en beweging voor zelfstandig wonende senioren

Eind oktober start de cursus Gezond & Vitaal in Alphn-Chaam. Het accent ligt op wat een zelfstandig wonende 65-er plusser kan doen om gezond en vitaal te blijven. Deze cursus biedt de gemeente Alphen-Chaam aan in samenwerking met de GGD West-Brabant, Stichting Ouderenwerk Breda, Thuiszorg Thebe, Thuiszorg Breda en het WMO loket van de gemeente.

Gezonder en zelfstandiger leven

Door de vergrijzing van de Nederlandse samenleving zijn er steeds meer senioren die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. De cursus Gezond & Vitaal heeft een goede invloed op de gezondheid en heeft de afgelopen jaren met succes in diverse plaatsen in West-Brabant gedraaid.

Hoe ziet de cursus eruit?

In het eerste uur wordt voorlichting gegeven over gezond en zelfstandig leven en na een kopje koffie/thee krijgen de senioren bewegingsoefeningen. De oefeningen van het bewegingsprogramma zijn voor iedereen geschikt, maar vooral voor de lichamelijk minder actieve senioren en 65-plussers die in hun bewegingsvrijheid worden beperkt als gevolg van een chronische ziekte of handicap. Denk hierbij aan artrose, suikerziekte, hoge bloeddruk en hartaandoeningen. De oefeningen zijn bevorderlijk voor allerlei dagelijkse handelingen of voor activiteiten in de vrije tijd.

Positieve effecten

Op andere plaatsen in West-Brabant heeft de cursus al zijn effect bewezen. Andere 65-plussers zijn enthousiast. Zij voelen zich vitaler, gezonder, minder eenzaam en de kennis over gezondheid en ziekten is toegenomen. Velen zijn na de cursus op eigen gelegenheid of in groepsverband verder gegaan met bewegingsactiviteiten.

Wilt u ook deelnemen aan Gezond & Vitaal?

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en start om 14 uur tot 16 uur. De cursus start op donderdag 30 oktober. De overige cursusdagen zijn: 6,13, 20, 27 november en 4 december. De cursus vindt plaats in het Taxandria gebouw aan de Gilzeweg in Chaam. Mocht u niet in de gelegenheid zijn met eigen vervoer naar de cursuslocatie te komen dan wordt u kosteloos met de auto thuis opgehaald en weer thuis gebracht.

Heeft u belangstelling voor de cursus dan kunt u zich vóór 15 oktober aanmelden bij:

WMO loket gemeente Alphen-Chaam Mevr Bianca Visser tel 013-5086696 of bij de Ouderenadviseur van het SOB Dhr. Ad Taks Tel: 076-5251513 of 06-12753788. De kosten voor deze cursus zijn 15,- u ontvangt een cursusmap.

De cursus gaat van start bij voldoende belangstelling.

© 2006 Gemeente Alphen-Chaam Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend