De Haagse Hogeschool

Studenten bouwen aan duurzame toekomst

Nieuwe bacheloropleiding De Haagse Hogeschool genomineerd voor Dubo Award

Op 25 september a.s. vindt in Rotterdam de Dubodag 2008 plaats. Tijdens dit event over duurzaam bouwen wordt voor de eerste maal de Dubo Award uitgereikt. Voor deze prijs â bedoeld om vooruitstrevende initiatieven binnen duurzaamheid te stimuleren en bekendheid te geven â zijn drie inzendingen genomineerd. De nieuwe bacheloropleiding Climate and Environment van De Haagse Hogeschool is een van de kanshebbers.

De opleiding Climate and Environment gaat ingenieurs opleiden die klimaatverandering als uitgangspunt nemen voor een nieuwe offensieve ruimtelijke strategie waarbij de ruimtelijke inrichting van Nederland wordt getoetst op klimaatbestendigheid en duurzaamheid. De multidisciplinaire opleiding is een mix van techniek, bouwen, ecologie, klimaat, bedrijfskunde, energie en nog veel meer. Climate & Environment is door de NVAO al goedgekeurd. In afwachting van de goedkeuringsaanvraag bij het Ministerie van OCW (najaar 2008), volgen studenten dit studiejaar de opleiding als variant van de opleiding Bouwkunde. De Haagse Hogeschool wil per jaar 100 ingenieurs op de arbeidsmarkt gaan afleveren die duurzaam bouwen als hun core-business zien.

De Nationale Dubodag 2008 staat in het teken van visie, innovatie en praktijk rondom duurzaam bouwen. Ruim 400 vakgenoten komen deze dag bijeen om kennis uit te wisselen en nieuwe ideeën en/of contacten op te doen. Kijk voor meer informatie op www.dubodag.nl