Gemeente De Bilt


Voorbereidingsbesluit voor locatie Beukenburg

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de gemeenteraad voorgesteld om voor de locatie Beukenburg een voorbereidingsbesluit te nemen. Het besluit dient ervoor om nieuwe bouwaanvragen voor de locatie te kunnen aanhouden in afwachting van het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor het gebied. Het voorstel wordt behandeld in de gemeenteraadsvergadering van 25 september a.s..

Vanaf mei dit jaar is een locatieonderzoek gestart voor een alternatieve locatie voor het beoogde woonzorgcomplex op de locatie Beukenburg. Op grond van het onderzoek vinden op dit moment onderhandelingen plaats met de projectontwikkelaar Burgland Projectontwikkeling voor verplaatsing van het project naar een alternatieve locatie. De onderhandelingen verlopen in een goede sfeer, maar zijn door de vakantieperiode en de vele bespreekpunten nog niet afgerond.

Vooruitlopend op de afloop van de onderhandelingen en om nieuwe bouwaanvragen te kunnen aanhouden, is voorgesteld een voorbereidingsbesluit te nemen. Een voorbereidingsbesluit is een besluit volgens de wet ruimtelijke ordening (Wro) en houdt in dat de gemeenteraad besluit te starten met de voorbereidingen voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan. Op grond van het besluit worden vanaf het moment van besluitvorming alle bouwaanvragen aangehouden.

Burgland Projectontwikkeling is op de hoogte van het voorstel en vertrouwt erop dat een verplaatsing van het woonzorgcomplex naar tevredenheid van partijen zal plaatsvinden.

De Bilt, 24 september 2008