Gemeente Eersel


Pinokkiofestival Eersel geopend start workshops op basisscholen in kader van festival

Op zondag 14 september gaf oud-pastoor H. de Groof het startsein voor het festival in de tuin van Museum De Acht Zaligheden door het doorknippen van een lint wat was bevestigd aan de neus van Pinokkio.

Een prachtige middag volgde, een Commedia dell'artige optocht richting de markt, een danspresentatie in het gebouw van Giralis groep de Kempen en een officieel woordje door dhr. S. Marchetti, directeur Instituto Italiano di Cultura uit Amsterdam.

De coördinator van de marktplaats kunst- en cultuureducatie Marie-José Stravens heeft in samenwerking met Giralis Groep de Kempen en de Openbare Bibliotheek Eersel het onderwijs warm kunnen krijgen om aan dit festival deel te nemen. Voor de zomervakantie hebben de scholen een aanbod van workshops ontvangen rondom het thema Pinokkio. 5 basisscholen uit de gemeente Eersel hebben hierop ingeschreven. Een breed aanbod aan workshops welke passen in het thema van Pinokkio. Muziek, dans, literatuur, beeldend, media en theater komen hierbij aan bod. Op de foto leerlingen van OBS `t Busseltje tijdens de workshop dans op 15 september. OBS 't Busseltje heeft het jaarlijkse schoolkamp volledig in het teken van Pinokkio gezet. Op 9 oktober zal de jeugdvoorstelling Pinokkio worden gespeeld door de leden van de Jodelende Big van toneelvereniging Eersel. De eerste workshops dans hebben reeds plaatsgevonden op OBS `t Busseltje. Op zondag 26 oktober wordt het festival afgesloten in S.C.C. de Muzenval te Eersel. Diverse werkstukken, tekeningen, filmfragmenten, foto's uit de diverse workshops zullen daar te zien zijn.

Een prachtig educatief project, een mooie start van de marktplaats welke met ingang van 1 augustus officieel een feit is. Op korte termijn zal de coördinator marktplaats zich nader voorstellen. Eind oktober vindt een eerste bijeenkomst plaats met een nog nader te formeren stuurgroep en zal tevens de naam van de marktplaats bekend gemaakt worden. Voor vragen betreffende de activiteiten van de marktplaats kan men contact opnemen Marie-José Stravens, tel. 040 2533522.