Gemeente Eersel


Voortseweg vanaf donderdag 25 september afgesloten

De werkzaamheden aan de Laaghuizerweg en kruising Postelseweg verlopen voorspoedig. Buiten zijn de contouren van de nieuwe rotonde inmiddels duidelijk zichtbaar. De aannemer zal vanaf donderdag 25 september starten met de laatste fase van de reconstructie; de kruising Laaghuizerweg - Voortseweg zal dan worden afgesloten.

De werkzaamheden aan de kruising omvatten het aanpassen van de bestaande T-splitsing, het vervangen van de verharding en het maken van een plateau ter plaatse van het zebrapad. Omstreeks half oktober wil aannemer Heijmans de asfalt aan gaan brengen. Ook de nutsbedrijven dienen werkzaamheden aan hun netwerk uit te voeren. Voor die tijd dient de opsluiting en fundering gereed gemaakt te worden.

Tijdens deze werkzaamheden zal de rijbaan met uitzondering voor fietsers en voetgangers afgesloten zijn. Voor het gemotoriseerde verkeer is een omleiding ingesteld via de Kapelweg - Dijk - Markt en Duizelseweg. Ook de bussen zullen een aangepaste route gaan rijden. Wanneer alles mee zit zullen de werkzaamheden in de laatste week van oktober worden afgerond.

Fietsers krijgen voorrang

Op de nieuwe rotonde bij de Laaghuizerweg zullen fietsers en voetgangers voorrang krijgen. Op de bestaande rotonde ter hoogte van het politiebureau (Duizelseweg) is de situatie nu echter andersom; hier moeten fietsers voorrang verlenen. Om verwarring te voorkomen en te voldoen aan de huidige richtlijnen zal de rontonde aangepast worden. De markering en bebording wordt veranderd zodat tegelijk met de openstelling van de Laaghuizerweg fietsers en voetgangers hier ook voorrang hebben. Om de automobilisten hierop te attenderen zullen fluorescerende waarschuwingsborden geplaatst worden.

Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met Marco Flaman van de afdeling Ruimtelijk Beheer, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0497-531300.