Gemeente Scheemda


Nieuwe website Afval apart voor drie gemeenten in het Oldambt logo afval apart.JPG

Omdat afvalverwerking, hergebruik en gescheiden inzameling tegenwoordig hoog op de politieke agenda staan van de gemeenten Reiderland, Scheemda en Winschoten is de introductie van nieuwe containers gekoppeld aan een campagne om onze burgers milieubewuster te maken.

Een onderdeel van de campagne is de introductie van een website waarop u alles kunt lezen over afval en hoe u dit het beste kunt aanbieden. Op vrijdag 26 september wordt daarom de website www.afval-apart.nl gelanceerd.

Op deze nieuwe site vindt u o.a. informatie over de nieuwe containers met registratiechip, de papierinzameling en de tarieven voor de afvalstoffenheffing. Om een beter inzicht te krijgen in de hoeveelheid en de soort beschikbare afvalcontainers hebben de gemeenten de nieuwe containerbakken uitgerust met een chip. In deze chips staan geregistreerd de nummercode van de container, de inhoud, de postcode en het huisnummer. Daardoor zullen binnenkort alleen containers met een chip ook daadwerkelijk worden geleegd. Het legen van zogenaamde zwerfcontainers behoort hiermee tot het verleden.

Een deel van de oude containers zal gebruikt worden als oud-papiercontainer. Deze containers zijn intussen voorzien van een speciale blauwe papier sticker.

Daarnaast kunt u op de website informatie vinden over het nieuw te realiseren regionale afvalbrengstation in Winschoten. Ook vindt U informatie over de nieuw te plaatsen ondergrondse containers bij een aantal hoogbouwaansluitingen. Daarnaast kunt u terecht voor algemene informatie over de verschillende afvalstromen, zoals glas, textiel, oud papier en karton, KCA, etc.

U kunt lezen waaruit deze afvalstromen bestaan en waar u het afval kunt inleveren.

Mocht men de afvalkalender kwijt zijn of niet hebben ontvangen dan kunt u via de website een afvalkalender downloaden en uitprinten.

Verder staan op de website acties die dit najaar staan gepland op alle scholen in de regio.

Kortom we hopen dat de informatie op de site de burger motiveert om milieubewuster met afvalscheiding om te gaan.