Gemeente Westvoorne


Meedenken over de wijkveiligheid in Rockanje

Op 18 september organiseerde gemeente Westvoorne in het Badhotel Rockanje een meedenkbijeenkomst over de wijkveiligheid in Rockanje. Tijdens deze bijeenkomst konden bewoners samen met veiligheidsambtenaren van de gemeente, politiek betrokkenen en de politie meedenken over de ontwikkeling van wijkveiligheidsplannen. De probleemanalyse, die over de wijkveiligheid in Rockanje is uitgevoerd, vormde hierbij het uitgangspunt. Op 11 november a.s. is de vervolgbijeenkomst gepland, eveneens in het Badhotel, aanvang 18.30 uur.

De avond was zeer geslaagd. De opkomst was hoog en de jeugd goed vertegenwoordigd. Dat het thema veiligheid leeft binnen de gemeente bleek niet alleen aan de hoge opkomst van deze avond. Er kwamen
-voorafgaand aan de avond- ook veel e-mailberichten en brieven bij de gemeente binnen over veiligheidsproblemen en mogelijke ideeën over de verbetering van de wijkveiligheid.

Tijdens de avond werden via rondetafelgesprekken problemen en mogelijke oplossingen geïnventariseerd. Zo kwam bijvoorbeeld naar voren dat bewoners te weinig rekening met elkaar houden, denk aan het bijhouden van de tuin. Verkeersproblemen, zoals te hard rijden en algemene handhaving speelden bij alle tafels een rol. Ook overlast op het Dorpsplein door de jeugd en te weinig verlichting op sommige plekken werd vaak genoemd. De jeugd typeert hun probleem als `overal morgen we nergens zijn'. Als mogelijke oplossingen werd genoemd: meer handhaving, een voetbalkooi achter de Zeeman en meer verlichting op bepaalde plekken.

De vervolgbijeenkomst, waarin verder wordt nagedacht over de uiteindelijke oplossingen, staat gepland op 11 november 2008 in het Badhotel te Rockanje. Hiervoor ontvangen de inwoners van Rockanje een aparte uitnodiging.