Gemeente Wijdemeren


Werkzaamheden riool van start

Werkzaamheden riool van start

GMB Rioleringstechnieken is in opdracht van de gemeente begonnen met het reinigen en inspecteren van het gehele gemeentelijke rioleringsstelsel.

Door te reinigen en te inspecteren wordt gezorgd voor een goede afvoer van afvalwater en kunnen eventuele mankementen worden opgespoord.

Ondertekening contract
Voor dit project is maandag 22 september door de wethouder, mevrouw B.R. van Hentum Meijer en de regiodirecteur van GMB Rioleringstechnieken, de heer F.A.T.M. de Wildt, een contract ondertekend. De komende vier jaar zullen de reinigings~ en inspectiewagens regelmatig in Wijdemeren te zien en aan het werk zijn.

Werkschema

* 2008 Loosdrecht

* 2009 Kortenhoef

* 2010 Nederhorst den Berg, Ankeveen en s-Graveland
* 2011 de Nieuwe en Oude Loosdrechtsedijk

Pot dicht, emmer dr op!
Bewoners worden tijdig geïnformeerd wanneer de werkzaamheden plaats vinden. Maar hier is vast een tip vooraf: het reinigen van de riolering gebeurt onder hoge druk. Daarom is het advies om, wanneer uw straat aan de beurt is, de deksel van het toilet dicht te doen en te verzwaren met een emmer water. Ook is het mogelijk dat, nadat de riolering in uw straat gereinigd is, er in huis een rioollucht hangt. De mogelijke oorzaak is dat de zwanenhals onder wasbak/toilet, leegzogen is door het drukverschil. Mocht dit voorkomen dan kunt u dit oplossen door de kraan open te zetten en/of het doortrekken van het toilet.

Vragen?
Voor vragen over de werkzaamheden kan onder kantoortijden contact worden opgenomen met de uitvoerder, de heer R. Meijer, 038 33 20 002 of met de projectleider de heer P. Steijlen, 035 65 59 485 of via e-mail p.steijlen@wijdemeren.nl

(25-09-2008)