Nederlandse Tafeltennisbond

Heerlen en Bonnema/Westa
Europese duels voor damesteams Li-Ning/MF Services Heerlen en Bonnema/Westa
Na de goede 3-2 zege op Castel Gofreddo komen de dames van Li-Ning/MF Services Heerlen een week later opnieuw in actie voor de Champions League. De Limburgse tafeltennissters gaan vrijdag (19:30 uur) op bezoek bij 3B Berlin (Dui). Bonnema/Westa speelt in de tweede ronde van de ETTU Cup.

Het is nog onduidelijk of Heerlen weer kan beschikken over de geblesseerde Ni Xia Lian. Zij werd vorige week op positie drie vervangen door de Belgische Karen Opdencamp. De titelhouder zal tegen de Duitse club, die zelf haar eerste duel met 3-1 won van het Kroatische Mladast Iskon, in ieder geval spelen met Europees kampioene Li Jiao (Ned) en Lin Ling (Hkg). 3B Berlin heeft met Song Ah Sim (Hkg), Georgina Pota (Hon), Guo Pengpeng (Chn) en Tanja Hain-Hofmann (Dui) een sterk team.

De dames van Bonnema/Westa spelen in het weekend van 27 en 28 september hun tweede ronde van de ETTU Cup. Het team bestaande uit speelster/coach Li Nan Sun, Monique Posthuma en Nicky Zetsen is afgereisd naar het Hongaarse Boedapest voor een ontmoeting met thuisclub Budaörs 2i SC en de Kroatische vrouwen van Aguaestil Duga Resa.

De Limburgse tafeltennissters maakten tot nu toe een sterke indruk dit seizoen. In de Eredivisie werden twintig van de mogelijk 21 punten binnengehaald uit drie wedstrijden. De Hongaarse club heeft in Maria Fazekas een oud-tophonderdspeelster als kopvrouw. Ook Aguaestil Duga Resa heeft in de Servische Monika Molnar en Han-Vukelja Xua twee goede tafeltennissters op de teamlijst.

Programma Europacup

European Champions League, dames groep B
vrij 26 sep (19:30 uur): 3B Berlin (Dui) - Li-Ning/MF Services Heerlen Champions League, stand groep B

1. 3B Berlin (Dui) 1 - 2 (3-1)
2. Li-Ning/MF Services Heerlen 1 - 2 (3-2)
3. Sterilgarda Castel Gofreddo (Ita) 1 - 0 (2-3)
4. Mladast Iskon (Kro) 1 - 0 (1-3)

ETTU Cup, 2e ronde dames (Boedapest, Hon)
zat 27 sep: Bonnema/Westa - Budaörs 2i SC (Hon) zon 28 sep: Bonnema/Westa - Aguaestil Duga Resa (Kro)

NTTB/HH